Tesoro Cibola Hollandia
Cibola Hollandia 499,-

Cibola Hollandia

Merk: Tesoro
€499,00
Nu 1 artikelen nog op voorraad
SKU: MD-HOLL-KK/S-10EW-SW-D
  • Detect Metaaldetectors sinds 1979
  • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Deskundige Uitleg: 0548-785664
  • Bezoek onze showroom in Nijverdal, Overijssel
Informatie

TESORO CIBOLA HOLLANDIA metaaldetector, Nederlandse "all metal" versie van de Cibola.

Wordt geleverd met beschermkap, originele Tesoro regenhoes, 9 Volt batterij en Nederlandstalige handleiding. Kan desgewenst geleverd worden met een 26 cm elliptische DD schijf of een zwarte 21x24 cm concentrische schijf.

De Cibola 'Hollandia' is speciaal door Tesoro naar onze specificaties gemaakt.

De 'Hollandia' is Nederlandstalig bestikkerd en is voorzien van zwarte stelen en een 26 cm elliptische DD zoekschijf, net als bij de Lobo Super TRAQ. Wij vinden, dat de elliptische schijf de perfecte schijf is om in rommelige stortgrond te zoeken waar veel puin- en asresten, organische resten en spijkers liggen. Omdat het een smalle DD schijf is deze rustiger in gemineraliseerde grond dan de 21 x 24 cm concentrische schijf die standaard onder de gewone Cibola zit. Omdat de elliptische schijf van de Hollandia zo smal is, camoufleert deze minder snel de goede en vaak kleine voorwerpen door nabij liggend ijzer. (er dus vanuit gaand dat je wel iets ijzer uitschakelt). Het is dus niet zo dat deze detector mega diep gaat, maar dat lukt ook niet op vervuilde grond, welke detector je er ook bijhaalt. Dat is net als proberen door een plaat ijzer heen te detecteren, dat gaat ook niet. Nee het gaat erom dat je op dat soort grond de goede voorwerpen tussen de troep weghaalt. En daar zal deze detector een topper in blijken te zijn. Ga je met de Cibola Hollandia op grote akkers waar weinig ijzer ligt zoeken kun je altijd nog kiezen voor een extra schijf, bijvoorbeeld de 25 x 30 cm DD schijf. (bestelnummer: TZ1027) De Cibola Hollandia Is ook een goede detector voor vervuilde terpengrond waar zoekers naar penninkjes, sceatta's en trienten zoeken, voor grond rond boerderijen en in het algemeen in oude intensief bewoonde grond. Verder is de Hollandia voorzien van nieuwe Nederlandse stikkers, dus ook de frontplaat is in het Nederlands als een van de eerste detectors die hier verkocht wordt.

De Cibola is geschikt voor: archeologen, recherche (opsporing op de plaats delict) en waterleidingbedrijven (putdeksels)

De aanleiding voor het laten maken van een Nederlandse versie van de Cibola, de Cibola Hollandia is, dat met name een aantal archeologische bedrijven graag een vaste alle metalen-stand met een instelbare basistoon op hun detector wilden hebben. Daarom heeft de Cibola Hollandia nu via een klik op de Discriminatiestand een 0 stand. Op de 0 stand krijg je die alle metalen-stand met instelbare basistoon. Dat houdt in, dat je met deze detector op een alle metalen stand met basistoon kunt zoeken, zodat, indien nodig, op archeologische terreinen elk stukje ijzer en bepaalde 'ijzertijdpotscherven' en bepaalde gemineraliseerde bakstenen wordt aangegeven. Op de gewone discriminatiestand kan op de laagste stand verschil gemaakt worden tussen het 'goede' (smeedijzer) ijzer en het 'slechte' ijzer (gietijzer en zwaar verroest ijzer).

Specificaties

Soort detector: Motion detector
Bijgeleverde verwisselbare zoekschijf: 27 x 12 cm Elliptisch
Werkfrequentie: 14,3 – 14,5 – 14,7 kHz
Gewicht: 990 gram
Lengte: 98 tot 131 cm
Voeding: 1 x 9 Volt batterij
Batterijduur: 20 tot 30 uur
Plaatsbepaling: Ja
Diepte-indicatie: Nee
Basistoon: Nee (alleen op de alle metalenstand)
Geluid: luidspeaker en 6mm plug hoofdtelefoon
Geluidsvolume: Niet instelbaar
Discriminatie: 0 stand, handmatig
Gevoeligheid: Handmatig
Grondbalans: Niet instelbaar
Geschikt voor zoeken op zoutwaterstranden: Nee
Waterdicht: Geschikt voor laag water

Wordt geleverd met

Metaaldetector Tesoro Cibola Hollandia
Zoekschijf 27 x 12 cm Elliptisch
Batterijen
Handleiding: Nederlands
Garantie: 2 jaar

Specificaties
Soort Detector:
Zoekschijf:
Kleur:
Werkfrequentie:
Voeding:
Batterijduur: n.v.t.
Gewicht:
Lengte:
Toon:
Grondbalans:
Diepte-indicatie:
Handleiding:
Garantie:
Tesoro Cibola Hollandia
Reviews
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »