XP G-MAXX II 22cm
G-MAXX II 22cm €668,95

G-MAXX II 22cm

Merk: XP
€668,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Deskundige Uitleg: 0548-785664
  • Bezoek onze showroom in Nijverdal, Overijssel
Informatie

De XP G-Maxx II valt onder de categorie professionele metaaldetectors. De specificaties komen voor een heel groot deel overeen met die van de Adventis 2. De G-Maxx is bovendien uitgerust met een silencer 3-standen schakelaar. De silencer 3-standen schakelaar kan in de standen 0-1-2 worden gezet. Wanneer de detector op de stand 0 irritant kraakt op o.a. ijzer kan voor de stand 1 worden gekozen. Vindt u de detector dan nog te veel valse signalen geven kunt u kiezen voor stand 2. Veel geroutineerde zoekers willen graag alles horen en zijn in staat om “tussen gekraak door” de goede signalen ertussen uit te vissen, zij kiezen dan ook graag voor stand 0.

Het belangrijkste verschil met de Adventis is echter de extra iron-volume draaischakelaar. Om het nut van deze schakelaar uit te leggen moet ik eerst melden dat detectors op de alle-metalen stand het diepst zoeken.
De ideale situatie bij de G-Maxx is dan ook te zoeken in de alle metalen stand (de “iron treshold” staat helemaal onderaan). Wanneer de draaiknop “iron volume” helemaal naar rechts gedraaid is, reageert de detector op alle metalen. Wanneer de “iron volume” echter steeds verder naar links wordt gedraaid, gaat de detector steeds minder volume geven wanneer ijzer gedetecteerd wordt. IJzer wordt zodoende nog wel gedetecteerd maar er wordt geen signaal voor gegeven. Daardoor zoekt de G-Maxx geweldig diep en dat is nu net de grote winst van de G-Maxx!!.

De grondbalans is handmatig waardoor de detector onder moeilijke omstandigheden toch optimaal kan presteren en metaal kan selecteren. Het bedieningspaneel heeft verder de gecombineerde aan/uit gevoeligheids draaiknop en de metaalselectie draaiknop voorzien van een 3-standen metaalselectie schakelaar 1=alle metalen, 2= metaalselectie 1e niveau, 3= metaalselectie 2e niveau. Voorts is er nog een 3-standen schakelaar om de frequentie van de (optionele) draadloze hoofdtelefoon mee op te zoeken. Er is ook nog een draaiknop om de grondbalans mee in te stellen. Ook voor de G-Maxx is een breed scala aan zoekschijven toepasbaar.

Categorie / Doelgroep:
– Gevorderden en professionals.

Toepassing:
– Allround toepasbaar.
– Grote akkers.
– Minder grote zoekterreinen.
– Voor militaria zoekers.

Specificaties:
Gewicht: 1530 gram
Steel: 3-delig, volledig inschuifbaar net als bij de XP DĒUS
Kortste / langste lengte: 62 – 138 cm
Voeding: 8 x 1,5V batterijen, de levensduur van alkaline batterijen is ca. 45-50 uur.
Frequentie: 4,6 kHz
Zoekschijf: 22,5cm DD
Garantie: 5 jaar schriftelijk.
Standaard geleverd met: XP Heuptas, XP hoofdtelefoon, klittenband strips, beschermkap en NL handleiding.

Reviews
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »