• Lorem ipsum
  • Gratis verzending vanaf €75 in Nederland & België
  • Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Officieel importeur van XP
  • Showroom in Nijverdal

Sentz

Toon:
Sentz Insect schild Tick Off
Sentz
Insect schild Tick Off
€14,95
Toon:
Sentz

Liquid Solutions

Sentz® Performance Waterproofing :
Het milieuvriendelijke gamma voor impregnering en onderhoud van je favoriete buitensportuitrusting.
 
Er zijn diverse redenen om als gebruiker beroep te doen op onze producten:
Eenvoud, kwaliteit en aandacht voor het milieu zijn de voornaamste.
 
Eenvoud:
Sentz® heeft een overzichtelijk assortiment, waardoor je als consument de bomen én het bos nog steeds kunt zien.
Het gebruik van onze producten is absoluut veilig en betekent dan ook geen gevaar voor jezelf, je uitrusting en je kostbare wasmachine.
Indien je niet over een machine beschikt kunnen de producten evengoed met de hand aangebracht worden.
De meegeleverde maatcap van exact 100ml zorgt voor een juiste dosering.
 
Kwaliteit:
Sentz® maakt gebruik maakt van hoogkwalitatieve componenten die zorgvuldig uitgezocht en ontwikkeld worden door ons eigen laboratorium.
Dit zorgt er tevens voor dat wij ook producten op maat maken (concentratie, samenstelling, geur, kleur en verpakking). Het “ONE STOP SHOP” principe staat garant voor de hoge kwaliteit.
Het complete traject van losse componenten tot een eindproduct bevindt zich onder één dak. Naast de inhoudelijke kwaliteit is er ook veel aandacht besteed aan vormgeving en keuze van de materialen.
Dit opnieuw om de kwaliteit van Sentz® te benadrukken.
 
Aandacht voor het milieu:
Ons milieu staat zwaar onder druk en iedereen moet zijn verantwoordelijkheden opnemen.
Sentz® maakt geen gebruik van drijfgassen en andere aerosols. Fluorcarbon wordt door ons eveneens niet verwerkt omdat dat te belastend is voor mens en milieu.
Het overgrote bestanddeel van onze was-en impregneermiddelen is geconditioneerd regenwater,
waardoor ook geen overbodige giftige oplosmiddelen gebruikt hoeven te worden. Een ander voordeel van regenwater is dat het zeer “zacht” water is.
Sentz® is niet brandbaar en laat geen giftige dampen vrij.
Sentz® werd ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.
 
Wat is een ademend membraan?
Iedereen spreekt over Gore-tex en Sympatex en zo meer. Het principe is echter overal hetzelfde: een membraan is eigenlijk een heel dunne laag met minuscule gaatjes erin.
Deze gaatjes laten transpiratievocht van binnen naar buiten ontsnappen terwijl regen niet van buiten naar binnen kan dringen.
 
Kan een membraan lek zijn?
Nee. een membraan kan hooguit slecht werken omdat het vervuild is of omdat de buitenste laag stof van de kledij of uitrusting vervuild is waardoor deze water vasthoudt en zo een negatieve invloed heeft op het ademend vermogen.
 
Waarom opnieuw impregneren?
Alle nieuwe kledij en uitrusting is toch al behandeld in de fabriek?
Dat Klopt. Veel merken behandelen de stoffen reeds in het fabricatieproces. Externe factoren zorgen er echter voor dat de werking van deze producten door gebruik alsmaar minder worden. Veel uitrekken en buigen van de stof tijdens activiteiten zorgt voor het loslaten van de waterafstotende laag die rond de vezelstructuur aanwezig is.
Een waterafstotende laag is ook vuilafstotend omdat het vuil in combinatie met water van de behandelde uitrusting 'afparelt'. Na slijtage van de waterafstotende eigenschappen zal de ondertussen vuile uitrusting zorgen voor een sterk verminderde ademende werking van het membraan waardoor transpiratievocht vastgehouden wordt en het lichaam dus afkoelt.
 
Waarom wassen met een speciale zeep en niet met een gewoon wasmiddel?
Een klassiek wasmiddel heeft een grovere moleculaire structuur die de gaatjes in het membraan verstopt waardoor het transpiratievocht niet meer naar buiten kan en het lichaam nat blijft.
De meeste wasmiddelen die zorgen voor die 'prachtige' kleuren en geuren zoals men ze meestal voorstelt op televisie, werken zo agressief dat niet alleen het membraan verstopt maar ook de waterafstotende eigenschappen in een klap 'weggegeten' worden.
 
Is dit product niet schadelijk voor de machine?
Absoluut niet. Het grootste gedeelte van de inhoud van onze producten is water. Het product is volledig oplosbaar in water en na de laatste spoelbeurt is het overtollige product reeds weggespoeld uit de machine en zit onze werkzame stof in de behandelde uitrusting.
Zowel Sentz®-n-Clean (het wasmiddel) als Sentz®-n-Dry (het impregneermiddel) zijn compleet biologisch
afbreekbaar en werken niet belastend op het milieu.
 
In de nieuwste generatie wasmachines heeft men zelfs standaard impregneerprogramma’s gestoken.
 
Moet ik elke keer na het wassen ook opnieuw impregneren?
Nee. Onze producten zijn zo op elkaar ingesteld dat u na een impregneerbeurt de eerst volgende drie keer enkel hoeft te wassen vooraleer een nieuwe impregneerbeurt zich opdringt.
 
Hoelang gaan de producten mee?
2 jaar is geen enkel probleem. Let op: de producten moeten altijd vorstvrij bewaard worden en niet permanent aan zonlicht worden blootgesteld.

SPECIALISATIE

Onderhoudsmiddelen voor technische kleding, jacht, schoenen/laarzen en tegen teken en insecten