Menu
EUR

Vismagneten voor magneetvissen

Detect heeft een ruim assortiment vismagneten in verschillende prijsklasse. Bekijk de verschillende modellen in de shop en bestel vandaag nog of kom langs bij ons in de winkel.

7 Producten
Toon:

Door de jaren heen is magneetvissen erg populair geworden in Nederland. Door het zoeken met een vismagneet zoek je onderwater naar metalen. Zo is het altijd spannend wat je aan je vismagneet hebt hangen en wat je uit het water haalt. Wees wel bewust op de eventuele gevaren die deze hobby met zich mee kan brengen.

Wat is magneetvissen?

Magneetvissen wordt vaak gedaan met Neodymium-magneten en zijn de beste magneten voor magneetvissen. Deze duurzame en sterke magneten zijn het meest robuuste type vismagneet dat er is. Deze vismagneten zijn speciaal gemaakt om grote metalen voorwerpen omhoog te trekken, maar werken ook voor kleinere objecten. Magneetvissen is mogelijk vanaf de meeste bruggen, kanalen, pieren en in bijvoorbeeld oude putten.

Is magneetvissen verboden?

Magneetvissen is in Nederland niet verboden en er bestaat geen wetgeving over. Gemeenten in Nederland mogen zelf bepalen of deze hobby mag worden uitgevoerd binnen hun grenzen en wateren. Met een zogenoemde Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan er een verbod zijn bij jou in de gemeente. Ga dus altijd eerst na of het is toegestaan in de gemeente waar je wilt gaan zoeken, voordat je tegen een onverwachte boete aanloopt.

Wees wel verstandig

Magneetvissen is op eigen risico, wees daarom altijd verstandig! Doordat er in de tweede wereldoorlog op veel plekken is gevochten in Nederland, liggen er op honderden plekken in nederland nog wapens, munitie en explosieven. Sommigen explosieven kunnen nog op scherp staan en zodoende levensgevaarlijk zijn. Wanneer je denkt dat je een dergelijk explosief uit het water hebt gehaald, blijf er dan vanaf en schakel altijd direct de politie in. Door deze reden wordt magneetvissen dus afgeraden door de EOD.

Tips voor magneetvissen

  • Wanneer je wilt gaan magneetvissen, doe dan je voordeel met de volgende tips:
    Heb respect voor de natuur en andere mensen die gebruikmaken van het water. Gooi je vismagneet daarom nooit in de buurt van boten, dieren of bijvoorbeeld watersporters. Houd ook borden in de gaten langs het water, er kunnen namelijk buizen, kabels of andere metalen in de bodem zitten die door magneetvissen beschadigd kunnen raken.
  • Neem je magneetvisvangsten altijd mee of gooi deze weg. Laat geen rommel achter op de plek waar je met je vismagneet hebt gezocht
  • Vind je iets waar je je vraagtekens bij hebt, schakel dan de politie in. Ligt iets nog maar recentelijk in het water, wat waardevol kan zijn, zoals kluizen, wapens, fietsen etc. laat dit dan weten aan de autoriteiten. Het is namelijk wettelijk verplicht om gevonden voorwerpen aan te geven, aangezien je niet eigenaar bent van de vondsten uit het water.

Magnetar magneten

Detect Metaaldetectors heeft een ruim assortiment Magnetar magneten die geschikt zijn voor magneetvissen. Ontstaan vanuit een hobby biedt Magnetar sinds 2013 hoge kwaliteit vismagneten voor de hobby en professioneel gebruik. Magnetar heeft magneten in verschillenden groottes en sterktes, zodat er altijd een passende vismagneet bij zit om mee te magneetvissen.

Vismagneten bij Detect Metaaldetectors

Detect Metaaldetectors biedt verschillende vismagneten aan van Magnetar. Zo hebben wij vismagneten die verschillende trekkrachten, zoals de Magnetar Classic 200 die wel tot 220 kg aankan en de Magnetar Classic 300 die tot 310 kg trekkracht met gemak houdt. Daarnaast is de Magnetar Prikstok Lange Jan zeer geschikt voor ondiepe wateren en lichtgewicht metalen. Gebruik bij het magneetvissen altijd een sterk touw die geschikt is voor het uitvoeren van jouw hobby.

Vismagneet kopen?

Wil je een vismagneet kopen? Ontdek dan het ruime assortiment vismagneten bij Detect Metaaldetectors. Bestel deze gemakkelijk online en neem contact met ons op voor het beste advies op maat.

Merken
Metaaldetectors Geschikt voor:
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »