Garrett AT Pro vs  Garrett AT Max - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
de Garrett AT MAX VS de Garrett AT PRO

de Garrett AT MAX VS de Garrett AT PRO

Door: Detect Metaaldetectors Reacties: 0

Garrett AT Pro vs  Garrett AT Max

De Garrett AT (All-Terrain) serie metaaldetectoren bestaat uit de Garrett AT Pro, de Garrett AT Gold en de Garrett AT Max. Voor potentiële kopers is het uitzoeken van de verschillen tussen de Garrett AT Pro en Max metaaldetectoren erg belangrijk.

De keuze voor aanschaf van een AT Pro of de AT Max is afhankelijk van een groot aantal factoren. De belangrijkste factoren waar rekening mee gehouden wordt zijn: de prijs, de functies, de prestaties en niet te vergeten, de omgeving waarin gezocht gaat worden.

In dit blog artikel zullen we beide detectors grondig bekijken en je helpen om de juiste keuze te maken.

Kandidaat #1. de Garrett AT Pro Metaaldetector

De Garrett AT Pro wordt door velen in de Metaaldetectie wereld beschreven als een van de beste metaaldetectoren die momenteel te koop zijn. De AT Pro valt vooral op door zijn budgetvriendelijke prijs zonder het opofferen van prestaties.

Zoekfrequentie:

De Garrett AT Pro metaaldetector werkt op een zoekfrequentie van 15 kHz Dit is een prima gemiddelde zoekfrequentie, omdat deze frequentie perfect is voor een metaaldetector voor verschillende doeleinden!

Zoekstanden:

De AT Pro biedt je zeven verschillende zoekstanden.
Dit zijn:
1. Zero Discrimination (All Metal Mode)
2. Coins
3. Custom
4. Zero discriminatie met Tone Roll Audio
5. Coins met Tone Roll Audio
6. Custom met Tone Roll Audio
7. Pinpoint Mode

Tone Roll Audio is exclusief voor Garrett en geeft je verschillende tonen als je over een metalen voorwerp gaat, terwijl andere audio standen je slechts één constante toon geven. Dit kan je helpen er achter te komen of het signaal consistent is met een goed object.

Speciale functies:

 • De Garrett AT Pro-detector heeft 40 ijzer discriminatie niveaus, waardoor detectoristen het nauwkeurig kunnen bepalen welke metalen ze willen uitsluiten.
 • De AT Pro heeft ook de Iron Audio-functie, waarmee je gediscrimineerd ijzer een lage toon kan geven, zodat je ongewenste objecten kunt negeren.
 • Een grondbalans ijking uitvoeren is van het grootste belang wanneer je op zoek gaat in sterk gemineraliseerde grond en de AT Pro stelt hier niet teleur, want hij biedt zowel 'Fast Track' automatische grondbalans als een handmatige optie.
 • Ten slotte biedt de AT Pro de mogelijkheid om tot 3 meter diep onder water te kunnen! De zoet- en zoutwater mogelijkheden van deze waterdichte detector is één van de redenen waarom deze detector zo populair is.

Zoekschijven:

De Garrett AT Pro wordt geleverd met een waterdichte 8,5 "x 11" DD Proformance-zoekspoel, een geweldige zoekspoel voor de meeste metaaldetectie situaties en als je nog meer opties wil hebben dan is er een enorme selectie extra zoekspoelen die een breed scala aan metaaldetectie behoeften dekken.

Armsteun / Ergonomie

De AT Pro heeft een verstelbare armsteun waarmee je de machine in kunt stellen op de afmetingen die jouw het beste passen. De verstelbare armband helpt de belasting van je spieren te verminderen en verdeelt deze gelijkmatiger over je arm. Bovendien houden we van de gestructureerde rubberen grip op het handvat, omdat het veel comfort biedt en geen water absorbeert.

Batterijduur

Het batterijpakket op de Garrett AT Pro vereist 4 AA-batterijen om te werken. Verrassend genoeg gaan de batterijen tussen de 20 en 40 uur mee, afhankelijk van de kwaliteit van de batterij. Dit is een geweldige batterijduur voor een metaaldetector met zoveel functies!

Pluspunten:

 • Veel waarde voor de prijs
 • Sterke prestaties op kleine objecten
 • Geweldige batterijduur
 • Waterdicht tot 3 meter

Minpunten:

 • Geen draadloze hoofdtelefoon technologie
 • Eén werkfrequentie

Kandidaat #2. de Garrett AT Max Metaaldetector 

De Garrett AT Max is in wezen de nieuwere versie van de AT Pro, met bijgewerkte mogelijkheden, maar tegen een iets hogere prijs. Hoewel een aantal van de functies hetzelfde zijn als de AT Pro, zijn er ook een aantal die sterk verschillen.

Zoekfrequentie

De zoekfrequentie van de Garrett AT Max is 13,6 kHz. Deze iets lagere frequentie is uitstekend geschikt om wat meer detectiediepte uit de machine te persen. We zijn van mening dat de werkfrequentie van 13,6 kHz één van de beste is voor een metaaldetector die moet presteren onder uiteenlopende omstandigheden en gebruikt kan worden voor alle metaaldetectie doeleinden.

Zoekstanden

De AT Max wordt geleverd met vier vooraf ingestelde zoekstanden
Dit zijn:
1. All Metal
2. Coins
3. Custom
4. Zero Discrimination
5. Pinpointer.

De All Metal-modus op de AT Max is eigenlijk de True All Metal-modus, wat betekent dat elk type metaal wordt gedetecteerd terwijl jij als detectorist, de maximale detectiediepte en gevoeligheid krijgen die mogelijk is!

Wij kunnen ook nog melden dat al deze zoekstanden de Garret Tone Roll Audio gebruiken, waarmee je de veranderende signalen kunt horen in plaats van één vaste toon.

Exclusieve functies

De Garrett AT Max metaaldetector wordt geleverd met 44 niveaus van ijzer discriminatie, waardoor jij zeer nauwkeurige controle hebt over welke metaalsoorten je wilt registreren.

Omdat de detector over de True All Metal-modus beschikt, kun je altijd op zoek naar elk type metaal met de maximale kracht van de machine voor topprestaties.

Een verstoorde grondbalans instelling kan een groot probleem zijn voor alle detectoristen, vooral bij het zoeken in zwaar gemineraliseerde grond of zoute omgevingen. De AT Max heeft zowel automatische grondbalans ijking als handmatige grond balancering voor verschillende bodem omstandigheden.

Garrett heeft de Max uitgerust met een geautomatiseerd grondbalans venster dat tegelijkertijd de grondbalans verspreid naar de instellingen voor verschillende zoekstanden.

Dit is vooral handig voor degenen onder ons die de machine het werk willen laten doen!

De Garrett AT Max is geoptimaliseerd voor gebruik in zowel zoet- als zoutwater omgevingen en is waterdicht tot 3 metet!

Zoekschijven

De AT Max wordt geleverd met een 8,5 "x 11" DD Proformance-zoekschijf die waterdicht en bestand is tegen de zwaarste weersomstandigheden. Mocht je een groter of kleinere schijf willen hebben, dan zijn er veel extra zoekschijven beschikbaar!

Armsteun / Ergonomie

De Garrett AT Max wordt standaard geleverd met een in lengte verstelbare schacht die erg stevig aanvoelt.

De gewatteerde armsteun en verstelbare riem, helpen je armen minder vermoeid te raken. De rubberen grip op het handvat is ook erg fijn, omdat comfortabel aanvoelt en geen water opneemt.

Batterijduur

De AT Max werkt op 4 AA-batterijen. Deze batterijen gaan ongeveer 15 uur tot 20 uur mee, wat een zeer goede looptijd is. Hoewel de levensduur van de batterij korter is dan die van de AT Pro, zijn we van mening dat deze nog steeds zeer lovenswaardig is, aangezien de AT Max meer stroom gebruikt voor zijn talloze nieuwe functies.

Pluspunten:

 • Draadloze hoofdtelefoon technologie
 • Scherm met achtergrondverlichting voor donkere omgevingen
 • Sterke ijzer discriminatie functies
 • Waterdicht tot 3 meter

Minpunten:

 • Prijs
 • Eén werkfrequentie

Wat is de betere metaaldetector?

Hoewel het leuk zou zijn om te zeggen dat de ene Garrett AT metaaldetector beter is dan de andere, is dit om een aantal redenen niet mogelijk. Elke potentiële koper heeft verschillende wensen, scenario's en budgetten, en deze factoren komen allemaal samen om de beste metaaldetector voor elke persoon te bepalen.

We zullen de Garrett AT Max en AT Pro grondig vergelijken, zodat u kunt uitvinden welke het beste bij uw behoeften past!

Prijs

Voor de meeste metaaldetectoristen speelt het besteedbare budget een grote rol bij het bepalen welke metaaldetector ze kopen.

Over het algemeen kun je verwachten dat je een AT Pro voor ergens tussen €700 tot €800 koopt. De AT Max zal je iets meer kosten, over het algemeen ligt dit model in het bereik van €900 tot €1000.

Deze prijzen zijn inclusief de bekabelde MS-2-koptelefoon voor de AT Pro en de MS-3 Z-Lynk draadloze koptelefoon voor de AT Max.

Veel detectoristen hebben besloten dat de prijsverhoging de sprong naar de AT Max waard is, maar vele anderen hebben besloten dat de AT Pro ook prima aan al hun behoeften voldoet. Dit is waar het belangrijk is om erachter te komen welke factoren voor jou het belangrijkst zijn!

Beide metaaldetectoren worden geleverd met Garrett's 2 jaar beperkte garantie, zodat je er zeker van kunt zijn dat je detector foutloos zal werken.

Winnaar: Garrett AT Pro

Detectiediepte

Hoewel de AT Max en AT Pro beide ongeveer dezelfde detectiediepte hebben, zou er een klein voordeel moeten zijn voor de AT Max op diepte. Dit komt door de werkfrequentie van de AT Max van 13,6 kHz, die lager is dan de 15 kHz-frequentie op de AT Pro.

Lagere frequenties betekenen over het algemeen dat je meer detectiediepte krijgt, maar je geeft wat gevoeligheid op.

In wezen betekent dit dat je mogelijk minder krachtige doel scheidingsmogelijkheden hebt.

Aangezien er slechts een verschil van 1,4 kHz is, zullen deze verschillen minuscuul zijn, al is het wel iets om rekening mee te houden.

Winnaar: Garrett AT Max

Scherm

Het LCD-scherm dat op alle leden van de AT Series-familie wordt aangetroffen, is redelijk standaard (digitale doel-ID, diepte-indicatoren, zoekmodi, enz.), het belangrijkste verschil is dat de Garrett AT Max achtergrondverlichting heeft waarmee je kunt detecteren bij weinig licht en toch het scherm kunt zien! Voor sommige detectoristen is dit een van hun belangrijkste factoren, waardoor de AT Max hun keuze is geworden.

Winnaar: Garrett AT Max

Hoofdtelefoon Mogelijkheden

Zoals eerder vermeld, wordt de Garrett AT Max geleverd met Garrett's baanbrekende Z-Lynk Wireless Technology, die detectoristen de mogelijkheid biedt om draadloze hoofdtelefoons te gebruiken.

Als jij, zoals sommigen van ons hier bij Detect, iemand bent die nogal eens overhoop ligt met de kabels van een bedrade hoofdtelefoon, is eendraadloze hoofdtelefoon misschien wel een van de beste investeringen die je kunt doen. Als deze draadloze mogelijkheid belangrijk voor je is, is de AT Max de beste keuze.

Winnaar: Garrett AT Max

Audiokwaliteit en functies

Afgezien van de hoofdtelefoon mogelijkheden, is het een interessant om naar de audio functies van de AT Pro en AT Max te kijken. De Max biedt volumeregeling, terwijl de Pro dat niet doet. Als je het signaal niet kunt horen, zet je het gewoon harder met de Max.

De AT Max heeft ook een instelbare drempel, maar de AT Pro niet. De drempelaanpassing regelt het “zoemen” in het achtergrondgeluid, waardoor je zwakke signalen beter kunt horen.

Een andere interessante functie is dat de Max geen solide signaaltonen gebruikt, maar in plaats daarvan alleen Pro Mode Audio (Proportional Audio).

Proportionele audio geeft verschillende tonen af ​​als je over een metalen doel zwaait, zonder een standaard “aan-uit” toon te geven. Hierdoor kun je het object in de grond "voelen" en kunt “zien” waar het begint en eindigt, en of er verschil in metaalsamenstelling is.

Veel detectoristen zijn dol op deze functie, hoewel we je moeten waarschuwen, het zal een beetje oefening kosten om het onder de knie te krijgen.

Winnaar: Garrett AT Max

Soorten metaal

Sommige metaaldetectoristen jagen het grootste deel van de tijd naar bepaalde items. Dit is de reden waarom er speciaal gebouwde goudmetaaldetectoren, onderwaterdetectoren, evenals munt- en sieradendetectoren zijn!

Andere hobbyisten willen metaaldetectoren voor alle doeleinden gebruiken om een ​​breed scala aan metalen doelen te vinden, waaronder goudklompjes, ijzeren relikwieën en zilveren munten. De AT Max en de AT Pro schitteren in de wereld van metaaldetectoren voor alle doeleinden, omdat ze zijn ontworpen om zo veelzijdig mogelijk te zijn!

De AT Pro heeft 40 niveaus van ijzer discriminatie, terwijl de AT Max 44 niveaus heeft. Er is hier niet veel verschil, maar die extra vier niveaus voegen meer precisie toe aan de ervaring voor geavanceerde detectoristen.

Winnaar: Garrett AT Max

Gebruiksgemak

De AT-serie van Garrett is misschien niet zo eenvoudig te gebruiken als de Garrett ACE-serie, maar hij is nog steeds erg intuïtief.

De AT Max en AT Pro hebben beide veel van dezelfde functies en knoppen op hun bedieningskasten. Zet het apparaat gewoon aan, kies een zoekmodus en je bent klaar om te gaan zoeken. Zowel de AT Max als de AT Pro zijn even gemakkelijk te gebruiken, aangezien beide vrijwel identiek zijn. Vooral op het gebied van esthetiek, gewicht en ergonomie lijken de Max en Pro griezelig veel op elkaar.

Met een gewicht van 1,4 kilo zijn de Garrett AT Max en AT Pro gemakkelijk de hele dag mee te nemen. Wij zijn van mening dat vrijwel elke detectorist lange tijd met gemak zowel de AT Max als de AT Pro kan zwaaien.

Winnaar: Gelijkspel

Detectie omgeving

Waar je zoekt, kan een grote invloed hebben op hoe effectief jouw metaaldetector is.
Als je metaal detecteert in gebieden met een hoge bodem mineralisatie, wilt je er zeker van zijn dat je metaaldetector over de juiste grondbalans beschikt om deze “foute” bodemgesteldheid teniet te doen.

Zowel de AT Max als de AT Pro hebben vergelijkbare, uitstekende grondbalans functies die automatische of handmatige bediening mogelijk maken.

Een ding om op te letten is dat de AT Max MS-3 Z-Lynk draadloze hoofdtelefoon niet onder water kan worden gebruikt, dus er zou ook een bedrade waterdichte hoofdtelefoon moeten worden gekocht voor de AT Max.

De AT Pro MS-2-koptelefoon is niet gemaakt om ook onder water te gaan, dus er moet ook een apart waterdicht paar worden gekocht.

Winnaar: Gelijkspel

Opvallende kenmerken

AT Max draadloze hoofdtelefoon

 • De AT Max wordt standaard geleverd met Z-Lynk Wireless Technology.
 • Dit maakt het gebruik van draadloze Z-Lynk-hoofdtelefoons mogelijk met kortere signaalvertragingen dan Bluetooth!
 • De Garrett AT Max wordt standaard geleverd met Garrett MS-3 draadloze hoofdtelefoon.
 • Wij houden ervan om niet in koptelefoonsnoeren te worden gewikkeld!

Conclusie

De Garrett AT Max en de Garrett AT Pro zijn beide middelhoge metaaldetectoren die een enorme berg waarde bieden voor het geld. Deze detectoren kunnen onder water worden genomen, worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden en kunnen veel misbruik doorstaan ​​zonder prestatieverlies.

Beide AT-detectoren hebben uitstekende grondbalans mogelijkheden, Pro Audio-modus, een verscheidenheid aan zoekstanden en sterke prestaties. Beslissen of je de AT Max versus AT Pro wilt, zal altijd een discussie blijven, aangezien detectoristen van beide houden.

Om dingen af ​​te ronden, koop de Garrett AT Pro als:

 • Je minder geld wil uitgeven
 • Je de AT-serie van Garrett wil ervaren
 • Je iets meer gevoeligheid wil

Koop de Garrett AT Max als:

 • Je draadloze hoofdtelefoon mogelijkheden wil
 • Je een LCD-scherm met achtergrondverlichting wil
 • Je meer meer mogelijkheden voor ijzer discriminatie wil
 • Als je iets meer diepte wil

 

AT Pro Iron Audio from Garrett Metal Detectors on Vimeo.

 

AT Max_Iron Audio from Garrett Metal Detectors on Vimeo.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!