Welk type zoekschijf? #Metaaldetectie - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
Een X35 of HF Zoekschijf van XP welke past bij jou?

Een X35 of HF Zoekschijf van XP welke past bij jou?

Door: Detect Reacties: 0

XP Deus en ORX zoekschijven, welke past bij jou? 

Welke zoekschijf ben ik nodig? XP heeft 5 zoekschijven om op bijna alle ondergronden te kunnen zoeken.

X35 of een HF zoekschijf? Goot of klein? Bekijk hier in dit blog de verschillen en ontdek welke zoekschijf bij jou past. 

Metaaldetector Zoekschijven

Als het om metaaldetectoren gaat, is niets zo belangrijk als de juiste zoekschijf. Of je nu een XP metaaldetector, Garrett metaaldetector, een Minelab metaaldetector, een Nokta Makro metaaldetector of een andere gebruikt. Detect metaaldetectors heeft een brede selectie zoekschijven waarmee je je machine perfect kunt afstemmen op elke zoektocht. Of u nu een VLF-detector of een puls inductiemachine gebruikt, we hebben het allemaal. Zoeken in verschillende gebieden? Onze selectie van zoekschijven zorgt ervoor dat uw metaaldetector efficiënt en effectief werkt in elke omgeving. 

Hoe werkt een metaaldetector zoekschijf? 

Metaaldetectoren zijn best gecompliceerde machines. Er is echter een vrij eenvoudige manier om uit te leggen hoe zoekschijven werken. Simpel gezegd, metaaldetector-zoekschijven sturen krachtige magnetische velden de grond in. Zodra een metalen voorwerp word ontdekt, stuurt het een signaal terug naar de kast (computer), die op zijn beurt een geluid creëert die je hoort. De grootte en diepte van het magnetische veld is direct afhankelijk van de spoelgrootte en spoelvorm. Over het algemeen kunnen grotere zoekschijven diepere doelen detecteren, omdat ze een groter magnetisch veld uitzenden. Aan de andere kant kunnen kleinere zoekschijven vaak kleinere objecten vinden, omdat het magnetische veld meer geconcentreerd is. Elk zoekschijf heeft voor- en nadelen kijk goed welk het beste bij jou past of laat je informeren.

XP Zoekschijven X35 Serie: 

De 22,5 cm X35 zoekschijf zoekt dieper met de boost optie op bijvoorbeeld maisakkers en stort. met de hoge frequentie ook zeer geschikt voor het vinden van kleine zilveren en gouden voorwerpen

De 28 cm X35 zoekschijf is de meest gangbare algemene zoekschijf van XP. Geschikt voor het zoeken op akkers of bossen. Meest gebruikt voor algemeen hobby gebruik. 

De 34x28 X35 Zoekschijf is zeer geschikt om te zoeken op grotere akkers en weilanden die wat minder vervuild zijn of in voor het Militaria zoeken. Door gebruik te maken van de Boost optie kan er serieus diep gezocht worden. 

XP Zoekschijven HF Serie: 

De 22,5 cm HF zoekschijf is een ideale zeer stabiele zoekschotel voor bijvoorbeeld op stort grond. Deze schijf vind de kleinste voorwerpen tussen al het ijzer en andere rommel. 

De 24x13 HF Elliptische zoekschijf is zeer geschikt om onder zeer moeilijke grondomstandigheden de kleinste metalen voorwerpen te vinden. Ideaal voor strand zoeken en afval akkers of voor Archeologische doeleinden. 

XP Metaaldetectors Zoekschijven: 

Binnen een vrij korte periode heeft XP Metaaldetectors twee updates gelanceerd. Met update V4  werden de twee witte HF zoekschijven geïntroduceerd. Een Elliptische 24x13 model en een standaard rond 22cm. Beide zoekschijven hebben een zeer hoge zoekfrequentie van 50 tot 80 KHz. Kort daarop update V5 welke de drie nieuwste X35 Zoekschijven ondersteunen. Alle X35 zoekschijven hebben een Brede range aan frequenties van 3,7 tot 27,7 Khz. 

Vijf zoekschijven met elk zijn eigen capaciteiten, die het zoeken naar ieder soort metaal onder vrijwel alle grondomstandigheden in het juiste programma en instellingen op de XP Deus en ORX mogelijk maakt. De elliptische HF zoekschijf is met zijn zeer hoge zoekfrequentie feitelijk ontworpen om fijn goud te detecteren in in zwaar gemineraliseerde grondomstandigheden. In de praktijk blijkt deze zoekschijf uitermate geschikt om de kleinste metalen voorwerpen te vinden op zwaar vervuilde locaties en maisakkers. De rond 22,5 cm HF zoekschijf is weer geschikt voor grotere oppervlakten zoals op een stort of akker met stadsafval. 

De drie X35 Zoekschijven hebben alle dezelfde werkfrequentie van 3,7 tot 27,7 Khz. Dit maakt dat deze zoekschijven ook zeer kleine metalen voorwerpen kunnen detecteren. In de 3.7 Khz zoekfrequentie is er een boost optie. Dit maakt dat de Deus diepliggende voorwerpen beter detecteert, dit gaat wel ten kosten van de accu duur.  

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!