Het verschil tussen Minelab Equinox 800 en 600 - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
Minelab Equinox 800 VS Equinox 600, Wat is het verschil?

Minelab Equinox 800 VS Equinox 600, Wat is het verschil?

Door: Detect Metaaldetectors Reacties: 0

Wat is het verschil tussen de Minelab Equinox 800 en de Equinox 600?

Minelab Equinox 600 of 800 kopen? Het zijn twee de zelfde machines of toch niet? In dit blog leggen we uit wat de verschillen zijn. 

Op internet en in de winkel krijgen we regelmatig de vraag: wat is het verschil tussen de Minelab Equinox 600 en Minelab Equinox 800. De Equinox 600 word vaak vergeten omdat het niet het 'topmodel' is, maar het is een toch een goede detector voor een redelijke prijs. Wij hopen dat deze blog kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Het meest opvallende verschil tussen de 600 en de 800 is de hoofdtelefoon optie.

De Equinox800 wordt geleverd met een Bluetooth-hoofdtelefoon en de WM 08 draadloze module. De Equinox 600 word geleverd met een bedrade hoofdtelefoon. Het is mogelijk om bij de Equinox 600 de originele bluetooth hoofdtelefoon te kopen. De beide Equinoxen hebben een open bluetooth kanaal. Je zou er dus ook een universele hoofdtelefoon op aan kunnen sluiten via bluetooth. let wel op de overdracht snelheid van een universele hoofdtelefoon. 

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt tussen de verschillende hoofdtelefoon opties, kan de Equinox 600 over het algemeen worden beschouwd als een Equinox 800 maar met wat minder instel opties. De EQUINOX 600 is op geen enkele manier ‘afgeknepen’ of ongevoelig gemaakt. Een Equinox 600 en Equinox 800 zijn identiek gemaakt en zullen identiek presteren onder dezelfde omstandigheden.

De meeste verwarring ontstaat als het gaat om om Minelabs nieuwe Multi-IQ gelijktijdige Multi-frequentietechnologie en de frequenties die door de twee detectoren worden gebruikt. De EQUINOX 600 is beperkt tot 5 kHz, 10 kHz en 15 kHz enkele frequenties, terwijl de EQUINOX 800 deze ook biedt plus de extra hogere frequenties van 20 kHz en 40 kHz Dit betekent niet dat de Equinox 600 niet het volledige Multi frequentiebereik gebruikt als onderdeel van de Multi-IQ-verwerking. Multi frequentiewerking is identiek in de twee modellen en biedt dezelfde maximale signaalrespons op objecten in park-, veld- en strand modus. De echte kwaliteit van de Equinox zit in de Multi-IQ-technologie (niet de enkele frequenties), dus je kan erop vertrouwen dat de Equinox 600 in dit opzicht overeenkomt met de Equinox 800.

De Equinox 800 heeft één stand die ontbreekt op de Equinox 600, de goud stand.

Deze modus is ontworpen om het zoeken naar kleine goudklompjes in gemineraliseerde grond te verbeteren. Het doet dit voornamelijk door verschillende non motion audio te gebruiken, zodat objecten zowel qua volume als toonhoogte reageren. De Gold modes is interessant voor goudzoekers, maar heeft minder toepassingen voor ander gebruik. Eigenlijk kan je met Park 2 en Field 2 net zo goed of beter zoeken naar goudklompjes dan veel gouddetectoren met één frequentie! Deze modes zijn identiek op de twee EQUINOX-modellen. (De goudstand is wel handig voor het zoeken in water naar bijvoorbeeld klein ketting goud)

Het andere grote verschil tussen de Equinox 600 en de Equinox 800 zijn de "Geavanceerde instellingen" die wel beschikbaar zijn op de Equinox 800 maar niet op de Equinox 600.  Deze instellingen zorgen voor een fijnere afstemming op verschillende standen die beide modellen hebben.

Beide Equinoxen hebben automatische ruisonderdrukking. De 800 biedt ook een handmatige stand. Als u zoekt in gebieden met hoge elektrische interferentie (EMI), of in de buurt van veel andere detectoren (zoekdag) kan dit nuttig zijn om de stilste stand met de minste interferentie te vinden. Automatisch is het meest gebruikte en de meeste mensen zullen Handmatig nooit gebruiken.

De Equinox 600 heeft een brede reeks volume en toonopties. De opties zijn: Toon vast, twee tonen, vijf tonen en vijftig tonen (Full tones). Het punt waarop ferro-tonen om schakelen naar non-ferro-tonen kan worden aangepast. Net als het volume van de ijzer. De EQUINOX 800 voegt de mogelijkheid toe om non-ferro tonen en volumes te verschuiven, wat handig kan zijn voor degenen die alleen op gehoor zoeken. Deze opties kunnen ook een hulpmiddel zijn voor mensen met gehoor problemen in een bepaald audiobereik. Al deze toon en volume-opties veranderen echter niets aan het basisvermogen of de detectiediepte tussen de twee modellen. 

De EQUINOX 600 beschikt over drie niveaus van detectiesnelheid. De EQUINOX 800 heeft acht niveaus voor een fijnere afstemming in de meest moeilijke omstandigheden. Een Lage reactiesnelheid bied meer kans op op zeer diepe objecten. Het nadeel is een slechte scheiding van dicht aangrenzende objecten. Een Hoge reactiesnelheid kan goed en snel onderscheiden. Het nadeel daarvan is dat de detector dan minder diep gaat. Hij ziet meer vervuiling. Gebruik een zo laag mogelijke instelling waarmee de gewenste object onderscheiding wordt behaalt. De instelling Iron Bias heeft ook een vergelijkbaar resolutieverschil tussen de 600 en de 800.

Tip: Rustig lopen en langzaam zwaaien helpt je om dieper te vinden en de geluiden beter te horen.

Minelab Equinox 600                Minelab Equinox 800

                 Bekijk de Minelab Equinox 600                                                          Bekijk de Minelab Equinox 800

 

Samenvattend

Wat de geavanceerde instellingen voornamelijk doen, is een extra mate van controle bieden over programma's die de Equinox 600 als de Equinox 800 hebben. De Equinox 600 heeft dezelfde functies, maar houdt het eenvoudiger.

De Equinox 800 heeft een gebruikers profiel knop waarmee de gebruiker direct naar een eigen gemaakt zoekprogramma kan springen. Bij de Equinox 600 moet je kiezen uit de vaste programma's. Om bijvoorbeeld van Park 1 naar Strand 1 te komen, moet je vier keer op de Detect Mode-knop drukken om daarheen te komen. Een EQUINOX 800-gebruiker kan met één druk op de knop een extra gebruikersprofiel programmeren om daar naartoe te springen. Met de EQUINOX 600 kun je alleen de achtergrondverlichting in- of uitschakelen. De EQUINOX 800 heeft Laag, Medium, Hoog of Uit.

Out of The box? Misschien is er meer dan één manier is om prestaties te vergelijken en meer te krijgen? Bijvoorbeeld door het prijsverschil hebben Equinox 600 kopers mogelijk meer over om een ​​extra zoekschijf te kopen. Je zou kunnen zeggen dat in veel situaties een Equinox 600 met twee zoekschijven een duidelijk voordeel zou kunnen bieden ten opzichte van een Equinox 800 met alleen de standaard zoekschijf.

Het komt er op neer dat de Equinox 600 eigenlijk alles is wat de meeste normale zoekers nodig hebben. De fanatieke zoeker die de extra functies van de 800 willen weten over het algemeen hoe een metaaldetector werkt en gebruiken deze instellingen dan ook. Het belangrijkste is dat beide modellen even goed zijn (Met uitzondering van het verschil in het goud programma) Beide de meeste objecten even goed kunnen detecteren. De Equinox 600 is echt een krachtpatser voor een goede prijs. Het goede nieuws is dat als je gewoon niet kunt beslissen de Equinox 800 echt niet zo veel meer is!

Heb jij aanvullingen of suggesties laat het ons weten! 

Minelab Metaaldetectors

Minelab Zoekschijven

Minelab Accessoires 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »