Minelab's Manticore: 50% Krachtiger dan de Minelab Equinox serie - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
Minelab’s Manticore: 50% krachtiger dan de Equinox

Minelab’s Manticore: 50% krachtiger dan de Equinox

Minelab's Manticore: 50% Krachtiger dan de Minelab Equinox serie

De evolutie van Multi-IQ+ De Manticore is gedurende 3 jaar ontwikkeld in het Australische hoofdkantoor van Minelab. De Manticore heeft dubbel zoveel batterijvermogen als de Equinox metaaldetector en gebruikt deze energie direct in de spoel van de detector voor diepere detectie en snellere hersteltijden. Draadloze hoofdtelefoons, een steel van koolstofvezel en een nieuwe manier stabielere spoelbevestiging kunnen van de Manticore de nieuwe must-have metaaldetector maken.

Wat is er nieuw en wat is hetzelfde? Minelab heeft de meeste, zo niet alle, functies voor de Manticore vernieuwd. Als je bekend bent met de CTX 3030 en de Equinox, zul je wel enkele overeenkomsten zien in de Manticore.

De geluidstonen van de Equinox lijken op de Normale audio-instelling die je zult zien bij de Manticore. Minelab heeft echter twee nieuwe audiofuncties aan de Manticore toegevoegd, namelijk Versterkt en Continu, om ervaren detectoristen nog meer kennis over hun objecten te geven tijdens het zoeken in het veld. De versterkte audio dempt sommige van de kleinere objecten, zodat je via het geluid een idee krijgt van de grootte. De continu-modus laat je een VCO (voltage controlled oscillator) type audio gebruiken, wat nog meer details geeft over het object dat je detecteert.

De Iron Bias van de Equinox is bijgewerkt in de Ferro Limiet-functie van de Manticore, die hopelijk zal helpen om je te concentreren op de ijzeren objecten die je wilt, in plaats van het ijzeren afval.

Het verlichte scherm van de CTX en Equinox is gemaakt met zowel een verlicht toetsenbord als een zoeklamp. Dit zodat je zoveel licht hebt als je nodig hebt als je 's nachts wilt zoeken. De Manticore kan zich automatisch aanpassen aan het omgevingslicht wanneer de zon ondergaat, zodat je je display altijd kunt zien. Als automatische aanpassing niet jouw ding is, kun je de helderheid handmatig instellen van 0-10. De zaklamp heeft drie instellingen: laag, medium en hoog.

De connectoren voor het opladen en waterdichte hoofdtelefoons lijken hetzelfde te zijn als bij de Equinox, met dezelfde configuratie. Een vergelijkbaar paar waterdichte hoofdtelefoons als die van de Equinox zal worden uitgebracht voor de Manticore van Minelab. De Manticore zal geen bluetooth-functionaliteit hebben, en zal alleen eigen draadloze connectiviteit met low latentie hebben.

Zoekstanden & Discriminatie van de Manticore:

De discriminatie opties van de Manticore zijn bijgewerkt met nog meer precisie. De geavanceerde Discriminatiepatronen helpen je door met afval bezaaide stranden te lopen en toch nog objecten te vinden. De zoekstanden van de Manticore kunnen een beetje anders zijn dan standen die op andere metaaldetectoren worden gebruikt. Je vindt All-Terrain & Beach naast de Goldfield-modus. Hier is een volledige lijst van de zoekstanden van de Minelab Manticore.

 • All-terrain algemeen
 • All-terrain snel
 • All-terrain laag geleidend
 • All-terrain hoog geleidend
 • All-Terrain Afval reject
 • Strand Algemeen
 • Strand Laag Geleidend
 • Strand Diep
 • Strand Surf & Zeewater
 • Goldfield Algemeen

Start the Minelab Manticore's Beast Mode 

Een van de meest opwindende functies van de Manticore is de tweedimensionale object visualisatie op het scherm. Dit geeft je een inschatting van welke vorm het object kan zijn. Dit zodat je niet elke piep hoeft te graven als je alleen op zoek bent naar bijvoorbeeld zilveren munten. Combineer dat met de verschillende audio- en ijzerfuncties, en je hebt een ongelooflijk krachtige detector met veel flexibiliteit voor waar je ook graag detecteert. Stranden, velden met relikwieën en goudvelden zijn allemaal geweldige plaatsen om de Manticore mee te nemen en zijn kracht te testen. 

Minelab MANTICORE

50% meer vermogen in Minelab’s Manticore.

Specificaties

Algemeen Instellingen Menu

Frequentie

 1. Multi-IQ+
 2. Enkele Frequentie (5, 10, 15, 20 & 40 kHz)

Audio opties:

 1. Normaal
 2. Versterkt
 3. Continu
 • Object tonen
 • Ferrotonen
 • Ferro Limiet (vergelijkbaar met het IJzer Bias-systeem in Equinox)
 • Discriminatiepatroon
 • Herstelsnelheid (0-8)
 • Grond Balans
 • Noice cancel (Ruis onderdrukking)
 • Zoekstanden
 • Volume (0-25)

Overige Informatie

 • Gevoeligheid (0-35)
 • Object-ID (0-99)
 • Batterijduur: ~9 uur met standaard instellingen

Samenvatting: 

De Minelab Manticore metaaldetector is een technologische doorbraak in de wereld van metaaldetectie, met zijn Simultaneous Multi-Frequency technologie en een kracht die 50% hoger ligt dan die van de Equinox. Het innovatieve tweedimensionale identificatiesysteem biedt gebruikers de mogelijkheid om specifieke vondsten te zoeken en ongewenste objecten zoals ijzer en afval te negeren zonder onnodig te graven. De grafische display voorziet in diepte-informatie, het type en de grootte van het object, waardoor gebruikers een gedetailleerd inzicht krijgen in wat zich onder hun voeten bevindt alvorens de schop de grond raakt.

Daarnaast is de Manticore uitgerust met nieuwe audio-instellingen, inclusief standaardtonen. Deze zijn vergelijkbaar met de Equinox 800 en instelbare VCO-audio, waardoor het apparaat persoonlijk aanpasbaar is voor de wensen van elke detectorist. Met de trilsignalen in het handvat mis je geen enkele vondst, een functie die vooral handig kan zijn in gebieden met veel omgevingsgeluid of voor mensen die slecht horend zijn. De Manticore heeft een eigen draadloze technologie met low latentie en wordt geleverd met draadloze hoofdtelefoon en een 1/8" hoofdtelefoonadapter, zodat je gemakkelijk kunt overschakelen op een bedraad paar.

Minelab zet met de Manticore en zijn Multi-IQ+ technologie een nieuwe standaard neer in metaaldetectie, waarbij gebruikers profiteren van geavanceerde detectiemogelijkheden en een verbeterde gebruikservaring. Dit apparaat is niet alleen een krachtig instrument voor hobbyisten en professionals, maar is ook toegankelijk voor starters. Dit benadrukt hoe Minelab waarde hecht aan haar klantenkring. Kortom, de Minelab Manticore staat voor de nieuwste innovatie in detectietechnologie, ontworpen om efficiëntie, precisie en gemak te combineren voor een optimale schatzoekervaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!