XP DEUS VINDT MUNTSCHAT UTRECHT - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
XP DEUS VINDT MUNTSCHAT UTRECHT

XP DEUS VINDT MUNTSCHAT UTRECHT

Door: Detect Reacties: 0

XP DEUS METAALDETECTOR VINDT 44 GOUDEN MUNTEN OP 'DOMUNDER' IN UTRECHT.

muntschat-utrecht-xp-deus-02

In de stad Utrecht bij de Domtoren vindt al twee jaar de meest prestigieuze opgraving van Nederland plaats.

De doorzochte grond bij de hoogste kerktoren (112.5 meter) van Nederland is deels al in 1949 opgegraven, maar bij gebrek aan goed werkende metaaldetectors zijn toen de meeste kleine metalen voorwerpen over het hoofd gezien.

In twee jaar tijd zijn nu al duizenden metalen voorwerpen aan de historische grond onttrokken. Hieronder bevinden zich maar liefst 44 zeer bijzondere gouden munten, de meeste werden door archeoloog en detectorspecialist Nils Kerkhoven 'opgepiept'.

Hiervoor gebruikte hij de XP Deus metaaldetector. Dit is de meest professionele metaaldetector, die er op dit gebied nu te krijgen is, mede door de hoge frequentie die gebruikt kan worden, de speciale DD schijf en de extreem hoge reactiesnelheid die instelbaar is.

muntschat-utrecht-xp-deus-01

De gouden munten dateren uit de periode 650-700 n. Chr. In die tijd streden de Friezen en de Franken om de heerschappij van het strategisch gelegen Utrecht. Pas een keer eerder is een dergelijk aantal gouden munten in Nederland gevonden. Het bijzondere aan deze munten is, dat een aantal met dezelfde muntstempels geslagen zijn. Dit komt in schatvondsten zeer zelden voor en dat wijst erop, dat met vrij grote zekerheid nu bewezen is, dat Utrecht zelf de muntplaats ervan is geweest.

Bron: De Utrechtse Internet Courant


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »