• Lorem ipsum

Metaaldetector voor kinderen kopen? Wat is de beste keus?

3 Dec 2020
door Detect Metaaldetectors

Kindermetaaldetector kopen? Wat is de beste keuze voor jou kind?

Detect Metaaldetectors heeft een ruim assortiment kinder metaaldetectors. Wil je weten welke metaaldetector het beste is en voor welke leeftijd? In dit blog leggen we uit wat de verschillen zijn en wat er te koop is. 

Zoals de meeste ouders wil je dat je kind af en toe actief bezig is in de plaats van altijd maar binnen te zitten voor een of ander scherm. Nu en dan in de buitenlucht zijn, in de natuur en wat gezonde beweging. Dat heb je allemaal met het zoeken met een metaaldetector en je kind leert nog wat bij over geschiedenis ook. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een kind overhalen om wat meer buiten te komen en eventueel een hobby te zoeken niet altijd even gemakkelijk is. Maar welk kind heeft er nu geen interesse in schatzoeken? Ik denk dat het niet al te moeilijk zal zijn om je kind daarvoor te moeten overhalen. Doe het als ouder(s) eventueel samen met je kind, niets leuker dan samen een leuke hobby te delen en samen uitoefenen. Vondsten vergelijken, altijd een leuk gespreksonderwerp waar je samen over kunt praten. Ontdek hier alles over veschillende geschikte metaaldetectors voor kinderen.

Specificaties

Zorg dat de metaaldetector niet te lang en niet te zwaar is voor het kind. De meeste metaaldetectors zijn wel in lengte te verstellen.

Functies

Een metaaldetector dient om voorwerpen te vinden die zich in de grond bevinden, buiten een speelgoed metaaldetector doen ze dat allemaal wel.

Prijs

Het is aan te raden om een kinder metaaldetector te kopen die doet wat hij moet doen, met een goedkope speelgoed metaaldetector zal je dat niet hebben. Kies dus best voor een toestel dat wij aanraden.

Waarom een metaaldetector voor kind kopen?

  • Buiten zijn en bewegen: Zoeken met een metaaldetector doe je nu eenmaal buiten, om voorwerpen te vinden moet je al zwaaiend met de metaaldetector wat (kilo)meters afleggen.
  • Bijleren: Gevonden voorwerpen zoals munten etc. zijn soms wel honderden jaren oud. Als je zoiets ouds hebt gevonden, dan wekt dit interesse op. Je wilt weten wat het is en waarvoor het gebruikt werd etc. Je leert over grond/aarde condities, ziet dieren in de natuur enzovoort.
  • Geeft een gevoel van voldoening en eigenwaarde: Het kind is bezig met iets nuttigs, zoekt en vindt voorwerpen die het kind al dan niet leuk vindt. Dat zal het kind op termijn meer zelfvertrouwen geven.
  • Betere band met ouders: Door als ouder samen met je kind deze metaaldetector hobby uit te oefenen zal je band alleen maar versterkt worden.

Metaaldetector kind 9 jaar en ouder

Voor een kind vanaf ongeveer 9 jaar kan je meestal een al wat betere metaaldetector kopen dan voor een jonger kind. Een ouder kind heeft meestal een betere aandacht spanne dan een jong kind en weet ook meestal al wat beter wat hij of zij wilt.

Kinder metaaldetector 5 tot 9 jaar

Een metaaldetector kiezen voor een jonger kind is wat moeilijker omdat ze zowel mentaal als lichamelijk minder ontwikkeld zijn dan oudere kinderen, daardoor kunnen ze nog niet of moeilijker met een metaaldetector omgaan. Een jong kind kan al vlug afgeleid zijn, of van de ene op de andere moment totaal geen interesse meer vertonen in het ‘schatzoeken’. Daarom is het aangeraden om éérst een simpele metaaldetector te kopen voor een jong kind. Of misschien wel een speelgoed metaaldetector om te ondervinden of het kind interesse blijft tonen in het zoeken, later een betere kinder metaaldetector kopen kan altijd.

Waar met kind zoeken met metaaldetector?

Je kan bijna overal zoeken, maar voor ‘mooie’ vondsten is het aangeraden op een plek te zoeken waar je het meest kans maakt om te vinden wat je zoekt. Wil je graag naar hedendaags geld of juwelen zoeken, dan maak je het meeste kans bij publieke plaatsen waar er veel mensen komen zoals een recreatieterrein, openbare parken etc. Daar laten mensen wel is wat vallen en heb je meer kans om wat leuks te vinden. Zoek er wat rond bankjes of andere zitplaatsen. In een speeltuintje kan je in het los zand wel is verloren voorwerpen vinden. Ook aan zee op het droge strand kan je zoeken, op het natte zand zal met de meeste goedkope kinder metaaldetectors niet gaan omdat die daarvoor meestal niet geschikt zijn. Dit komt omdat er in het natte zandgedeelte aan zee veel zout zit en dat zout zal voor veel valse signalen zorgen waardoor de metaaldetector onbruikbaar wordt.

Heb je meer interesse in ‘oud’ spul, zoals oude munten bijvoorbeeld? Dan maak je het meeste kans op akkers, oude bospaden etc. Als je een tuin hebt dan kan je daar misschien beginnen met zoeken, zo kan het kind de metaaldetector wat leren kennen. Begraaf misschien een paar voorwerpen van verschillende metaalsoorten en zie of het kind ze kan vinden.

Laat nooit geen afval achter en maak ALTIJD alle gegraven gaten terug goed dicht!

Wat kan je allemaal vinden met een kinder metaaldetector?

In theorie kan elke metaaldetector detecteren wat een metaalsoort bevat zoals: munten, juwelen, goud enzovoort. In de praktijk hangt wat je vindt van meerdere factoren af zoals de locatie waar je zoekt, grondsoort, diepte van het voorwerp, instelling van de metaaldetector, welke metaaldetector je gebruikt etc. Uiteraard moeten er ook vondsten aanwezig zijn, zijn ze dat niet, dan zal je ze ook niet kunnen vinden.

Gevaren en veiligheid

Zoeken met een metaaldetector kan in sommige situaties gevaarlijk zijn. Spijtig genoeg steken er hier en daar nog altijd explosieve materialen afkomstig van de oorlog in de grond. Op een akker, weiland of in het bos kan dit wel is uitzonderlijk voorvallen. Als je kind begint met het zoeken met een metaaldetector, dan MOET je ALTIJD bij het kind blijven. Blijf constant aan zijn of haar zijde tijdens het zoeken en observeer wat het doet. Help hem of haar bij het graven, of nog beter, doe jij het graven en laat het kind de metaaldetector hanteren.

Welke modellen zijn geschikt voor kinderen? 

Er zijn speciale metaaldetectors voor kinderen en metaaldetectors die geschikt zijn voor kinderen, zie hieronder de beste metaaldetectors voor kinderen.

Nokta Makro Mini Hoard 4 t/m 8 jaar €139,95 (Kinderformaat, waterdicht, makkelijk te bedienen)
Nokta Makro Midi Hoard 8 t/m 12 jaar €139,95 (Kinderformaat, waterdicht, makkelijk te bedienen)

Minelab Go Find 11 €119,- (Makkelijk inklapbaar, geen kabel buitenom, duidelijke icoons op display)
Minelab Go Find 22 €169,- (Makkelijk inklapbaar, geen kabel buitenom, duidelijke icoons op display)

Bekijk alle metaaldetectors voor kinderen!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »