De EQUINOX 700 en de EQUINOX 900 Wat is er nieuw? - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
Minelab Equinox 700 en de  Equinox 900.  Wat is er nieuw?

Minelab Equinox 700 en de Equinox 900. Wat is er nieuw?

Door: Detect Metaaldetectors Reacties: 0

Minelab Equinox 700 en 900: de volgende generatie Equinox

Met de aankondiging van maar liefst twee nieuwe modellen in de Equinox serie, de EQUINOX 700 en de EQUINOX 900. heeft Minelab gezorgd voor de grootste verrassing van dit eindejaar 2022!
Want terwijl half metaal detecterend Nederland ongeduldig wacht op de komst van de 1e modellen van de Minelab Manticore, heeft de Australische fabrikant iedereen verrast door de onmiddellijke marketing en levering aan te kondigen van deze twee modellen. 

Minelab onthult de nieuwe generatie Equinox, vier jaar na de succesvolle lancering van de oorspronkelijke Equinox-serie. Gebouwd op het wereldwijde succes van de oorspronkelijke modellen, zijn de Equinox 700 en 900 de verbeterde versies van de Equinox 600 en 800 en plaatsen ze de serie weer in het hoge segment van high-end metaaldetectoren.

De Equinox 700 en 900 zijn gedreven door de revolutionaire Multi-IQ-technologie en bieden duidelijke verbeteringen ten opzichte van de eerste generatie Equinox. Met name op het gebied van detectiecomfort en prestaties corrigeren deze modellen de zwakke punten van hun voorgangers, maar bevatten ook een reeks innovaties die merkliefhebbers zullen aanspreken. Hoewel ze fysiek vergelijkbaar zijn met hun kleinere broertjes, bieden ze significante verbeteringen.

Een nieuwe compacte en robuuste steel.

De Minelab Equinox 700 en 900 detectoren zijn nu voorzien van een gloednieuwe telescopische steel van koolstof, waardoor de detector lichter en robuuster is geworden. De steel kan nu volledig telescopisch worden ingeklapt tot slechts 61 cm, in tegenstelling tot de 107 cm van voorheen. Hierdoor is het apparaat slechts 1,2 kg zwaar en kan het gemakkelijk in elke rugzak worden gestopt. Een echte verbetering dus!
De steel is ook voorzien van een stevige armsteun die op drie niveaus verstelbaar is. Dit versterkt de grip van de detector en zorgt voor meer comfort tijdens het gebruik in het veld.

Eindelijk ... trilfunctie in het handvat van de steel!

Deze innovatie, die al door andere fabrikanten zoals Nokta en Quest is gevonden, is een echte meerwaarde voor zowel watergebruikers als slechthorenden.

"Een Minelab headset die kant-en-klaar is en draadloos met lage latentie"

De Equinox 700 en 900 zijn beide voorzien van een nieuwe ML85 seriële draadloze headset met lage latentie. Dit is een belangrijke verandering, aangezien de draadloze headset voorheen alleen op de Equinox 800 was geïnstalleerd, maar niet standaard op de Equinox 600. De headset heeft een lage latentie, wat betekent dat het herstel van het geluidssignaal sneller is dan op de Equinox 600 en 800. Dit resulteert in minder vertraging tussen het moment waarop het doel wordt gedetecteerd en het moment waarop het doel klinkt, waardoor een nauwkeurigere locatie van het doel op de grond mogelijk is.

Een nieuw bedieningspaneel.

De Equinox 700 en 900 zijn fysiek hetzelfde als de 600 en 800, maar hebben twee kleine verschillen: een rood achtergrondverlicht scherm en toetsenbordverlichting in dezelfde kleur. De behuizing van de 700 en 900 heeft ook een ingebouwd LED-lampje aan de achterkant dat de zoekspoel verlicht, die handmatig wordt ingeschakeld en uitgeschakeld. Dit is handig voor detectie in het donker of in de vroege ochtend.

Deze nieuwe versies bieden uitgebreidere aanpassingsniveaus, meer precisie, betere discriminatie, reactievermogen en verhoogde waterbestendigheid tot 5 meter, waardoor ze beter presteren dan hun kleine broertjes.

Waterbestendigheid verhoogd tot 5 meter.

De Equinox 700 en 900 zijn nu waterdicht volgens de IP68-norm, waardoor het gebruik onder water mogelijk is tot een diepte van 5 meter in vergelijking met 3 meter voorheen. Dit is een van de sterke punten van deze nieuwe generatie en voldoet aan de behoeften van de meeste gebruikers, zelfs die van de liefhebbers van waterdetectie.

Betere identificatie van doelen door een hoge resolutie.

De Equinox 700 en 900 hebben een aanzienlijk verbeterde geleidbaarheid schaal met 119 niveaus, in vergelijking met de 50 niveaus van de Equinox 600 en 800. Dit biedt een hogere resolutie en daarmee nauwkeurigheid bij het identificeren van doelen en vermindert ruimte voor twijfel. Bovendien zijn de geleidbaarheid indicaties van de Equinox 700 en 900 ontworpen om stabieler te zijn, zelfs bij diep gelegen doelen.

Beter onderscheid en reactievermogen.

De Equinox 700 en 900 bieden een betere doelanalyse, ongeacht of de grond schoon of gemineraliseerd is. Doelscheiding (discriminatie) en doelherstelsnelheid zijn verbeterd, wat goede van slechte doelen scheidt en daarom de prestaties verbetert wanneer een goed doel tussen iets ijzerhoudend zit. Een belangrijk punt dat de prestaties in het veld verbetert en dat de meest veeleisende detectorist belang bij heeft.

Verbeterde audiostanden.

De Equinox 700 en 900 zijn uitgerust met vijf audio modi die de gebruiker kan configureren om de reacties van de detector aan te passen en de tonen te wijzigen. Maar het belangrijkste kenmerk van deze detectoren is dat hun geluiden variabel zijn. Dit betekent dat het geluid zal veranderen afhankelijk van de diepte en de grootte van het doelwit. Bijvoorbeeld, als het doelwit zich dicht bij het oppervlak bevindt, zal het geluid intenser zijn, terwijl het zwakker zal zijn als het doelwit zich dieper bevindt. Bovendien zal een groot doelwit een langer geluid geven, terwijl een klein doelwit een kort geluid zal maken.

Met deze innovatieve functie kunt je de eigenschappen van het gedetecteerde doelwit "voelen", zelfs voordat je begint met graven!.

MINELAB EQUINOX 700 EN 900 : WAT MAAKT ZE VERSCHILLEND?

Verschillende detectie frequenties

Beide modellen hebben de Multi-IQ simultane multi-frequentietechnologie , die de gecombineerde kracht van verschillende frequenties levert, wat een uitstekend prestatieniveau biedt, ongeacht het type terrein en de gezochte doelen. 
Maar de Equinox 700 en 900 bieden ook de mogelijkheid om in enkele frequenties te werken. De Equinox 700 heeft 4 instelbare frequenties: 4,5,10 en 15 kHz tegen 6 instelbare frequenties op de Equinox 900: 4,5,10,15,20 en 40kHz.
De Equinox 900 heeft 2 hoge frequenties 20 en 40 kHz die effectief de meest gemineraliseerde gronden kunnen doordringen en meer finesse en precisie bieden, vooral op zwak geleidende doelen.

MINELAB EQUINOX 900: hoger aantal aanpassing niveaus.

Beide apparaten hebben een krachtige gemeenschappelijke basis met dezelfde instellingen, maar de Equinox 900 biedt meer aanpasbaarheid in die instellingen. Het onderscheidt zich door het toestaan van:

  • Een bredere instelbare gevoeligheid voor de Equinox 900: 28 niveaus tegenover 25 voor de Equinox 700.

  • Een instelbare drempelwaarde van 0 tot 25 voor de Equinox 900, terwijl de drempel vast is voor de Equinox 700.

  • Instelbare responsiviteit op 8 niveaus in vergelijking met 3 voor de Equinox 700.

  • Een instelbare ijzervolume-instelling op 9 niveaus in vergelijking met 3 voor de Equinox 700.

Minelab Equinox 900: 2 zoekspoelen inbegrepen.

Last but not least ... Een belangrijk verschil tussen de Minelab Equinox 700 en 900 is dat de 700 wordt geleverd met een zoekspoel van 28 cm diameter, terwijl de 900 wordt geleverd met twee zoekspoelen: een 28 cm en een kleinere van 16 cm. Deze kleinere zoekspoel is erg handig voor het opsporen van kleine doelen in moeilijke omstandigheden.

MINELAB EQUINOX 700 EN 900: WELKE TE KIEZEN?

De Equinox 700 is een complete versie die geleverd wordt met een draadloze headset, waardoor het mogelijk is om alle vermelde verbeteringen te benutten. Deze complete set is verkrijgbaar voor 899 euro inclusief btw.

De Equinox 900 is een uitgebreidere versie, die geleverd wordt met 2 schijven en meer aanpassingsmogelijkheden biedt. Dit apparaat biedt de gebruiker een groter vermogen om de instellingen aan te passen aan verschillende situaties in het veld en aan hun eigen behoeften.

We raden daarom de Equinox 700 aan voor iedereen die snel en gemakkelijk gebruik wil maken van hun detector en de Equinox 900 aan, voor degenen die hun apparaat willen ontwikkelen en aanpassen aan hun behoeften.

Wil je meer informatie over de hier besproken modellen neem dan contact met ons op via Whatsapp, Instagram DM of het chat venster rechts onderin je scherm.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!