Wat moet je weten van de XP Deus? - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
Wat moet je weten van de XP Deus?

Wat moet je weten van de XP Deus?

Door: Detect Reacties: 0

De XP Deus metaaldetector, wat moet je er van weten?

De XP Deus metaaldetector is een bekende detector in metaaldetectie land. Het begon met de V2 en V3 software uitvoering en inmiddels is de laatste versie V5.21. XP heeft er de afgelopen jaren voor gekozen om gratis updates te publiceren die te downloaden zijn op hun website. Er zijn verschillende combinaties van de XP Deus te koop. De sets waarbij de Remote controle zit zijn de duurste combinaties. Het verschil tussen de sets is de hoofdtelefoon, grote van zoekschijf of de keuze voor een remote control.

Bekijk de XP Deus

Belangrijke Eigenschap van de XP Deus:

Voordeel: Te programmeren/fine tunen geheel naar eigen voorkeur.

Nadeel: Niet waterdicht, waarvan de zoekschijf wel,  maar omdat hij draadloos is zul je er een antenne aan moeten maken.

Een machine die ideaal is voor: Laag water zoeken, geschikt voor alle terreinen, geschikt voor Goud, Zilver, Munten, Sieraden en andere oudheden. Ook word de XP Deus vaak gebruikt voor het Militaria zoeken of door de archeologie.

 • Keuze uit veel verschillende Frequenties
 • Unique 3 componenten design (Zoekschijf, Remote en Hoofdtelefoon)
 • Draadloze hoofdtelefoon
 • 10 Fabrieksprogramma’s
 • Geheel naar eigen voorkeur te programmeren
 • Lichtste detector ter wereld!
 • 5 jaar garantie

De XP Deus is een machine waar je ongelooflijk veel mogelijkheden mee hebt. Het is een metaaldetector die gebruikt word door experts maar ook de mogelijkheden heeft voor starters. Door de vele YouTube video’s, forums en eenvoudige basis instellingen is het een metaaldetector die wereldwijd enorm veel gebruikt wordt.

Voor wie is de XP Deus bedoeld?

De Deus is een extreem goed presterende detector die veel gebruikt word door ervaren detectoristen. Door de standaard programma's is het mogelijk om de Deus ook te gebruiken als beginnende zoeker. Het leren van de functies en instelling is de beste manier om maximale prestaties te krijgen en meer te vinden. Het is mogelijk om  frequenties te veranderen van 4kHz tot 80 kHz afhankelijk van de zoekschijf. Dit maakt de detector ook uniek omdat de zoekschijf de detector maakt met zijn eigen elektronica. De zoekschijf is draadloos en heeft een Lipo accu ingebouwd. De accu gaat ongeveer 15 uur mee afhankelijk van de gekozen frequentie en instellingen.

Frequentie kiezen

De XP Deus geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende frequenties. Er zijn 5 frequenties die gebruikt kunnen worden: 4, 8, 12, 18 en 25 kHz met de X35 zoekschijven.
Met de witte hoogfrequente zoekschijven kan je kiezen uit: 13kHz tot en met 51kHz. Met de elliptische zelfs tot 81kHz. 

Waar is welke frequentie geschikt voor? 

 • 4kHz: Is geschikt voor het zoeken naar grote objecten, zowel Ferro als non Ferro in relatief schone grond. Denk bijvoorbeeld aan Militaria zoeken.
 • 8kHz: Is een frequentie voor algemeen gebruik die goed is voor munten en oudheden van klein tot middelgrote afmetingen in laag gemineraliseerde grond.
 • 12kHz: Is goed voor munten van alle formaten in gemiddelde-gemineraliseerde omstandigheden. Veel metaaldetectors werken op deze frequentie.
 • 18kHz en daarboven is bijzonder geschikt voor het vinden van kleine objecten. Zowel hoog geleidend als laag geleidend. Denk bijvoorbeeld aan middeleeuwse penningen of goud nuggets. Ook kleine zilver, koper en andere sieraden of oudheden zijn goed te vinden met een hogere frequentie.

Meer info: Een X35 of HF Zoekschijf van XP welke past bij jou?

Unique 3 componenten systeem.

Door het ontwerp met de 3 elementen van de XP Deus kan de zoekschijf als detector functioneren. De zoekschijf heeft een eigen accu en printplaat. De andere twee componenten (hoofdtelefoon en bediening) hebben ook hun eigen accu en werken beide als ontvanger via een draadloze digitale radio verbinding. De zoekschijf zend dus signalen door naar de hoofdtelefoon en of de bediening. De mogelijkheid om 3 componenten los met elkaar te verbinden bied een veel verschillende mogelijkheden om te detecteren. Je kan er voor kiezen om met remote controle te zoeken en zonder hoofdtelefoon. Je kan er ook voor kiezen om alleen met de hoofdtelefoon te zoeken of met alle 3 de componenten: Schijf, hoofdtelefoon en Remote. Soms is een hoofdtelefoon niet prettig, XP bied dan de mogelijkheid om gebruik te maken van de ingebouwde speaker. Ook zit er in de remote een ingebouwde 3,5mm jack aansluiten zodat je een eigen hoofdtelefoon kan aansluiten. De bediening van de XP Deus is het hart van de detector. Je kan er een heel breed scala aan instelling veranderen en afstellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de informatie af te lezen op het scherm. Alle componenten zijn op te laden met een 3 weg USB Kabel.

Draadloze hoofdtelefoon

De WS-4 en WS-5 hoofdtelefoons hebben dezelfde functie als de bediening. Het verschil tussen deze twee hoofdtelefoon is de afmeting. De WS-5 is het grote model wat helemaal over je oren heen valt en de WS-4 het opvouwbare en compacte model. Net als de biedingsunit is de hoofdtelefoon ook een manier om de schijf te bedienen. Via een klein LCD op de hoofdtelefoon is het mogelijk de zoekschijf in te stellen. De MI-6 Pinpointer is ook te koppelen via de hoofdtelefoons. Dit zorgt ervoor dat je het geluid van de pinpointer via je hoofdtelefoon hoort. De hoofdtelefoons verbinden gaat via de serie nummers. Wanneer je gebruik maakt van een complete set Remote, Hoofdtelefoon en zoekschijf word de remote het leidende component.

XP Deus met standaard 10 basis programma's. 

De XP Deus beschikt over 10 voorgeprogrammeerde zoekstanden en over 8 zelf in te stellen. De voorgeprogrammeerde zoekstanden zijn:

 1. Basic 1 = goed om mee te beginnen
 2. GM Power = zoek zoals de XP Gold Maxx power metaaldetector, snel en krachtig (Prima om mee te beginnen)
 3. Deus Fast = perfect voor heel kleine objecten in ijzerrijke bodem
 4. Pitch = de toonhoogte verandert naargelang de sterkte van het signaal
 5. G-Maxx = zoek zoals de XP G-Maxx metaaldetector van XP. 
 6. Deep = voor grotere voorwerpen die dieper liggen
 7. Wet beach = voor nat strand
 8. Dry beach = voor droog strand
 9. Hot = pro instelling – dit is een ‘vind alles’ zoekstand met heel lage discriminatie (full tones)
 10. Gold field = speciaal voor goud nuggets die je in Australië, Afrika etc. kan vinden

De 10 voorgeprogrammeerde zoekstanden kunnen aangepast worden maar ze worden niet bewaard als je de XP Deus metaaldetector uitzet. Je kan ze wel bewaren door ze op te slaan in de 8 vrije posities.

Hoe diep gaat de XP Deus Metaaldetector?

Kleine dingen zoals een munt kunnen met de XP Deus tot ongeveer 40 cm diep gevonden worden. Grote dingen kunnen tot meer dan 1,5 meter diep gevonden worden.

Meer informatie over de XP Deus of ORX? 

Kom bij ons langs in de winkel en probeer de verschillende metaaldetectors uit. 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!