Beste metaaldetectors van 2024 - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
De beste metaaldetectors van 2024

De beste metaaldetectors van 2024

Door: Detect Metaaldetectors Reacties: 0

Beste metaaldetectors zijn er in verschillende soorten en maten. Ze lijken veel op elkaar en ze zijn allemaal het zelfde… of toch niet? Wat zijn de verschillen en waarom is de ene metaaldetector meer geschikt dan de andere? Is het belangrijk om te weten hoe een metaaldetector werkt en wat hij kan of kan je er zo mee weglopen? Zo zijn er best veel vragen die je zou kunnen stellen om tot de conclusie te komen welke metaaldetector het beste is voor jou. Wij proberen in dit blog informatie te geven om je op weg te helpen in het kiezen van de beste metaaldetector 2024.

Wat is de beste metaaldetector voor mij?

Metaaldetectors worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Voor de échte beroepszoekers, en professionele metaalzoekers, maar ook voor de hobbyist en als vrijetijdsbesteding. Ze zijn te verdelen in verschillende categorieën:

 • Archeologisch
 • Militaria
 • Allround
 • Professionals
 • Starters/Beginners
 • Kinderen
 • Strand
 • Reizen
 • Prijs/Kwaliteit
 • Water (Waden en duiken)
 • Land

Beste metaaldetector voor archeologisch onderzoek

Het archeologisch zoeken gaat met uiterste precisie. Voor de archeologie is het erg belangrijk om het kleinste object nauwkeurig te kunnen detecteren. Het zoeken gaat soms gepaard met een afgraving en word laag voor laag afgezocht. Dit is dus in tegenstelling tot het zoeken op een akker waarbij je in banen de akker afzoekt. Een geschikte metaaldetector voor de archeologie zou kunnen zijn:

 • De Deus 1 en 2 en ORX van het merk XP, deze modellen hebben een zeer nauwkeurig en duidelijk audio bereik en kunnen metalen in vervuilde grond goed detecteren. Het is belangrijk om kleine objecten te kunnen detecteren en je zou dus kunnen kiezen voor de Elliptische HF zoekschijf voor nog meer precisie. Een hogere zoekfrequentie maakt het detecteren van kleinere objecten mogelijk. Door de hoge reactie en herstel snelheid is het goed mogelijk om metalen tussen ijzer of andere vervuiling te detecteren.

Militaria metaaldetector

Bij het zoeken naar Militaria is het belangrijk om te kijken naar de zoekschijf en het detecteren van ijzer. De oorlogsspullen liggen vaak op diepte, door de dikke humus laag in het bos, daarom is het verstandig om een grotere zoekschijf te kiezen. De objecten die je zoekt zijn divers, ook zit er vaak veel ijzer bij. Let er daarom op dat de metaaldetector duidelijk ijzer detecteert. Ook een pinpoint functie (non motion stand) kan erg helpen met het lokaliseren van grotere objecten. De beste metaaldetector van het zoeken naar Militaria zou kunnen zijn:

 • De Garrett ACE serie is een geschikte instap metaaldetector voor Militaria omdat deze een duidelijk ijzer volume heeft. Ook is het mogelijk om bij de Garrett ACE serie een grote zoekschijf te krijgen. Het nadeel van deze detector is dat hij niet geheel waterdicht is. De oplossing hiervoor is een regenhoes. De Garrett ACE 300i en de Garrett ACE 400i zijn veel verkochte metaaldetectors voor het eenvoudig zoeken naar Militaria.
 • Populair en professioneel Militaria zoeken? De XP Deus 2 in combinatie met de XP Xtrem Hunter zijn de beste Militaria detectors op de markt. Universeel inzetbaar met een extreem diepte bereik tot 5 meter! 

Allround beste metaaldetector

Dat het zoeken met een metaaldetector niet altijd in het zelfde gebeid gebeurt snappen wij. Wanneer je graag de afwisseling zoekt tussen bijvoorbeeld water en land of strand en bos kan je het beste kiezen voor een metaaldetector die afwisselend gebruikt kan worden. De metaaldetector is dan misschien niet helemaal perfect maar je kunt er wel overal mee uit de voeten. Een leuke en geschikte allround beste metaaldetector is bijvoorbeeld:

 • De XP Deus 2 is de nieuwste metaaldetector van het Franse XP Metal Detectors. Deze metaaldetectors bevat een heel scala aan zoekprogramma's, namelijk 12 fabrieksprogramma's en 12 gebruikers programma's. Door de Fast Multi Frequency kan er de XP Deus 2 worden ingesteld op veel verschillende frequenties van 3 kHZ tot wel 45 kHz. Daarnaast bevat deze metaaldetector een zogeheten Gold Field programma voor het zoeken naar goud. Ook is de XP Deus 2 waterdicht tot wel 20 meter. Met een wat meer lagere zoekfrequentie genaamd Relic, zoek je moeiteloos naar Militaria en met de Beach en Beach Sens programma's maak je het jezelf ook gemakkelijk op het strand. Aan de hand van deze frequenties, programma's en verschillende doeleinden kan je wel stellen dat dit een van de beste allround metaaldetectors is op dit moment!
 • Een alternatief is de Equinox 700 of de Equinox 900 is een geschikte allround metaaldetector. Ook deze metaaldetector heeft voorgeprogrammeerde instellingen. Met een druk op de knop spring je van akker naar park of strand zoeken. De Equinox serie heeft Multi frequentie waardoor deze heel makkelijk zoekt in gemineraliseerd grond bijvoorbeeld het natte zoute strand of klei grond. Wanneer je moeite hebt met het balanceren van een detector zou dit een uitkomst kunnen zijn. Het nadeel is dat deze machine wat trager werkt door de Multi frequentie, maar door je zoektempo iets aan te passen is dit goed op te lossen.

Beste metaaldetectors voor professionals

Professionele metaaldetectors zijn echt een klasse apart. Zo is dat vaak te zien in de prijs, maar dit staat natuurlijk gelijk aan de mogelijkheden met zo'n metaaldetector. Voor het uitvoeren van diverse beroepen, zoals hulpdiensten, onderzoekers en archeologen worden professionele metaaldetectors ingezet. Detect Metaaldetectors heeft een ruim aanbod professionele metaaldetectors op voorraad. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden:

 • De Garrett ATX is een waterdichte Pusle Inductie metaaldetector met een extreem dieptebereik tot wel 3 meter! De ATX in Garrett ATX staat voor All Terrain Extreme en is dan ook geschikt voor alle bodemsoorten. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van goud in de meest extreme grondomstandigheden, zoals zoutwater omgevingen, rotsen, vulkanische en terracotta bodems. De Garrett ATX kan zelfs de kleinste metaal- en gouddeeltjes detecteren. 
 • De Minelab GPZ 7000 is van een andere wereld. Deze metaaldetector heeft veel veelzijdige functies en nieuwe technologieën, waaronder draadloze audio, geïntegreerde GPS en is weerbestendig. Met extreme dieptemogelijkheden en maximale goudgevoeligheid tilt de innovatieve Minelab GPZ 7000 de gouddetectie naar een nieuw prestatieniveau. Deze revolutionaire nieuwe ZVT-technologie van de Minelab GPZ 7000 overtreft veruit alle GPX metaaldetectors door het detecteren van diepe grote klompjes én het vinden van goud op elke diepte. De GPZ 7000 opent de goudvelden weer.
 • De XP Deus 2 en de Minelab Manticore zijn de meest geavanceerde detectors tot op heden, die objecten sneller, duidelijker en zelfs in de meest uitdagende situaties kunnen detecteren. Met indrukwekkende capaciteiten en de nieuste technologie ontgaat deze detectors niets. Deze krachtige detectors overtreffen de meeste high-end modellen op de markt. De Manticore en de XP Deus 2 brengen ongeëvenaarde kracht, precisie en nauwkeurigheid naar het detectieproces, waardoor er nu meer mogelijk is dan ooit tevoren. Ontdek een nieuwe dimensie in detectietechnologie met de beste detectors op de markt!

Metaaldetector voor starters

Het zoeken met een beste metaaldetector is leuk maar er komt best veel bij kijken. Zoals je in deze blog al kan lezen zijn er veel verschillende manieren hoe je kan zoeken en hoe je het dan het beste kan vinden. Om een goede keuze te maken uit alle metaaldetectors die er te koop zijn is het belangrijk om te kijken waar u wilt zoeken en naar wat. Twee veel verkochte beste starters metaaldetectors vind u hieronder.

 • De Nokta Marko Simplex serie is een metaaldetector die eenvoudig is maar toch voldoende mogelijkheden heeft om goed en prettig te kunnen zoeken. De Simplex heeft een scherp en duidelijk geluid en maakt gebruik van 3 verschillende tonen. Met de symbolen Park, Akker, Strand en alle metalen kunt u snel en eenvoudig wisselen tussen de programma’s. De Akker stand is bijvoorbeeld gericht op dieper zoeken en de park stand voor het sneller zoeken op vervuilde grond. Nadeel van deze detector is dat hij wat instabieler is, maar voor de prijs koopt u een zeer goede starters detector. Wanneer u een carbon steel aanschaf is het probleem met de instabiliteit verholpen. 
 • Een stapje hoger zou u kunnen kiezen uit de XP ORX. De XP ORX is in tegenstelling tot de XP Deus eenvoudiger in gebruik. U zet de metaaldetector aan en u kiest of u in het programma diep of snel wil zoeken en u kunt beginnen. De metaaldetector heeft een perfect audio bereik waarmee u goed leert metalen onderscheiden op gehoor. Met 5 jaar garantie bent u verzekerd van een goed werkend apparaat.

Beste metaaldetectors voor kinderen

Er zijn steeds meer kinderen die ontdekken hoe leuk het is om te zoeken met een metaaldetector. Samen met de ouders, vriendjes en vriendinnetjes of misschien zelfs wel met opa en oma is het een leuke manier om actief buiten bezig te zijn. Kinderen leren over de geschiedenis en zijn opzoek naar de schat, hoe spannend is dat? Speciaal een beste metaaldetector voor kinderen, bestaat dat? Ja zeker! Hieronder twee voorbeelden:

 • De Nokta Makro Midi en Mini Hoard Metaaldetectors zijn super leuke metaaldetectors voor de jongste schatgravers. De Nokta Makro Mini Hoard is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en de Nokta Makro Midi Hoard is voor kinderen van 8 t/12 jaar. Beide metaaldetectors hebben een speciale armsteun voor kinderen. De pols en dikte van de arm is bij kinderen uiteraard anders dan bij volwassen. Bij de Mini en Midi hoard is er ook nagedacht over het gewicht en de waterdichtheid van de metaaldetector. Het is mogelijk om het apparaat in lengte te verstellen.
 • De Quest X5 en Quest X10 Pro Waterdicht zijn ook leuke metaaldetectors voor de jongste zoekers. Deze metaaldetectors zijn eenvoudig in bediening maar hebben wel wat meer instelmogelijkheden dan de Mini of Midi hoard. Vanaf een leeftijd van ongeveer 8 jaar zouden kinderen hier goed mee uit de voeten kunnen. Deze metaaldetectors werken met nummers en symbolen. Kinderen leren snel en kunnen veel informatie vinden op YouTube.

Nokta Makro Mini HoardNokta Makro Mini Hoard

Strand metaaldetectors

Het zoeken met een metaaldetector op het strand is leuk om te doen. Het zand is makkelijk om in te graven en er is ruimte genoeg om actief bezig te zijn. Met een metaaldetector langs de kust lopen kan met de meestemetaaldetectors, al heeft de ene meer aanpassingen nodig dan de ander. Het strand is een zwaar gemineraliseerde bodem en dan vooral het natte gedeelte. Mocht je hier graag willen zoeken meteen metaaldetector danzijn er een paar beste metaaldetectors die daar goed werken. Hieronder twee voorbeelden:

 • Equinox 900 en de Equinox 700 zijn op dit moment de meest verkochte metaaldetectors om te zoeken langs de kust in de zwaar gemineraliseerde bodem. Mede doordat ze waterdicht zijn, mocht u ook het water in willen gaan. Door de Multi Frequentie stabiliseert deze metaaldetector zich makkelijk en heeft het natte zoute strand weinig tot geen invloed. Bij de Equinox hoef je weinig tot geen instelling te veranderen om goed en eenvoudig te kunnen zoeken. Het zoeken bij zoet water (recreatie) is mogelijk met elke metaaldetector.
 • De Quest V60 Metaaldetector is ook een geschikte metaaldetector om te zoeken aan de kust. Ook deze metaaldetector heeft Multi Frequentie mogelijkheden waardoor het zoeken gemakkelijk word in de gemineraliseerde bodem. De prijs van de Q60 is iets lager dan de Equinox 800, dus het is zeker een goed een veelzijdig alternatief. Een andere optie is eventueel nog de Garrett ACE Apex omdat deze ook beschikt over de Multi frequentie techniek.
 • De XP Deus 2 is met Fast Multi Frequentie is bijzonder goed geschikt voor het zoeken op het strand. Met meerdere zoekprogramma's voor op het strand en instelbare zoutgevoeligheid is dit 1 van de beste detectors voor gemineraliseerde grond. Daarmee bedoelen we dan het natte gedeelte op het strand. Maximaal instelbaar voor het beste resultaat! 

Beste metaaldetector voor reizen

Op vakantie gaan we graag en waarom dan niet een metaaldetector mee nemen?! Het belangrijkste is om onderzoek te doen naar de regels in het land van bestemming. Niet overal is het toegestaan om zomaar te zoeken met een metaaldetector. Wanneer het dan toch mag, zijn dit handige beste metaaldetectors om mee te nemen op vakantie:

 • XP Deus en ORX zijn handige metaaldetectors om mee te nemen. Ze zijn heel compact op te bergen en het gewicht is minimaal. De fabrikant XP heeft ook verschillende reis opties in het assortiment zoals een comfortabele draagtas, de backpack280 en koffer. Zelfs voor de echte survival en outdoor reiziger is er een Peli case beschikbaar die tegen een behoorlijk stootje kan. Houdt er rekening mee dat de ORX en Deus werken op accu’s en deze kan je niet overal opladen. De oplossing zou een solar charger of een powerbank kunnen zijn.
 • Go Find serie van Minelab. Je hebt hier keuze uit 4 verschillende modellen in verschillende prijs klasse. Ook deze detector is in een paar tellen op te vouwen als een klein pakketje. Deze Go find serie is goed mee te nemen in een rugtas of draagtas en werkt op batterijen. Het nadeel zou kunnen zijn dat deze machine vrij beperkt is met instellingen en mogelijkheden.

XP Metaaldetectors - Detect V2

XP Metaaldetectors Deus 2 FMF

Prijs- & kwaliteitsverhouding van metaaldetectors

Een moeilijk en toch ook een heel belangrijk onderwerp is de prijs kwaliteit verhouding van een metaaldetector. Er zijn veel, heel veel beste metaaldetectors te koop en er zijn eigenlijk geen slechte metaaldetectors te vinden bij de vak winkels. Toch zit er wel verschil is hoe iets gemaakt is en hoe duurzaam het product is. Daarbij komt dat garantie en doorontwikkeling van een product best interessant kan zijn om je in te verdiepen. Welke metaaldetector de beste prijs & kwaliteit verhouding heeft? Hieronder een paar voorbeelden:

 • De Nokta Makro Simplex metaaldetector heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding. Voor €299,- koop je een waterdichte metaaldetector met veel mogelijkheden. Je kunt er mee in het water zoeken, op het land en ook op het strand. De fabrikant Nokta Makro geeft gratis software updates uit en biedt voldoende accessoires om je set compleet te maken. Met de garantie van 2 jaar ben je verzekerd van een goed werkend apparaat. Het nadeel van een apparaat in de lagere prijsklasse is dat de kwaliteit van het materiaal wel wat minder stabiel is. Je kunt door wat kleine aanpassingen dit probleem verhelpen.
 • De XP Deus en ORX van de fabrikant XP heeft ook een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Door gebruik te maken van eigen fabrieken en eigen kennis word de kwaliteit van dit product gewaarborgd. Alle componenten worden door XP zelf ontworpen en getest op duurzaamheid en kwaliteit. Om dit te garanderen geeft XP 5 jaar volledige garantie op hun producten en daarbij 5 jaar extra coulance garantie. Dat betekent dus dat je 10 jaar lang verzekerd bent van een werkend apparaat en dat de onderdelen beschikbaar zullen blijven. De fabrikant heeft ook label voor duurzaamheid gewonnen met hun beste metaaldetectors.
 • De Vanquish serie van Minelab heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en is erg gemakkelijk te gebruiken. In deze serie maken we onderscheid tussen de Minelab Vanquish 340, Minelab Vanquish 440 en de Minelab Vanquish 540. Deze metaaldetectors zijn lichtgewicht, zoek je met meerdere frequenties tegelijk, eenvoudig te bedienen, voor iedereen duidelijk en is ook nog eens waterbestendig.

Metaaldetectors voor in het water (Waden en duiken)

De beste metaaldetectors om in het water te zoeken? Steeds meer metaaldetectors zijn waterdicht en bieden jou de mogelijkheid om ook in het water te zoeken. Wij mensen zijn graag aan het water om er te zwemmen, sporten of te genieten van het mooie weer en helaas verliezen we dan ook spullen. Met een metaaldetector die waterdicht is kan je deze verloren spullen weer terug vinden. Welke metaaldetector het meest geschikt is voor jou? Bekijk ze hieronder.

 • Equinox 900 is een veel gebruikte metaaldetector om in het water te zoeken. Hij is waterdicht tot 3 meter en door de Multi frequentie is hij erg gevoelig voor sieraden. Minelab heeft een redelijk goede waterdichte hoofdtelefoon in het assortiment om de metaaldetector onderwater te kunnen gebruiken. De Equinox 900 en de Equinox 700 zijn niet geschikt om te duiken.
 • De Nokta Legend is ook een metaaldetector die veel word gebruikt om in het water te zoeken. Deze metaaldetector heeft een groot beeldscherm met veel mogelijkheden en instellingen. De stelen set van de Legend is zeer degelijk en gemaakt van Carbon. Nokta biedt een ruim assortiment aan accessoires om het zoeken in het water helemaal compleet te maken.
 • De Nokta Makro Puls dive en de Quest Scuba tector zijn hele leuke hand detectors om mee te snorkelen. Wanneer je in de zomer een actieve middag in het water zoekt is dit echt in aanrader. Ook duikers gebruiken deze appraten bij hun uitrusting. Deze hand detectors kunnen tot een diepte van ongeveer 60 meter.
 • De laatste echte duik detector is de Excalibur van Minelab. Dit is een professionele metaaldetector die gebruikt wordt voor het duiken op grootte diepte. De Excalibur kan ook op het land gebruikt worden maar is natuurlijk gemaakt voor het water. Met een degelijk design van goede kwaliteit is dit de ultieme detector voor het echte duiken.
 • Nieuw in de Top detectors voor het Duiken en waden is de XP Deus 2 FMF. Deze detector is waterdicht tot 20 meter! Je kunt zoeken met een speciaal duikprogramma of 1 van de andere zoekprogramma's. Deze detector is te bestellen met de BH-01 hoofdtelefoon en speciale stelen set om te duiken. 

 

≥ Quest Scuba Tector Black — Metaaldetectors — Marktplaats

Metaaldetectors voor op het land

Het laatste deel van deze blog gaat over het zoeken met een beste metaaldetector op het land. Het zoeken op het land is het meest voorkomende gedeelte van deze prachtige hobby. Welke beste metaaldetector het beste bij jou past om te zoeken op de akkers is best lastig te zeggen. Bijna elke metaaldetector heeft wel plus en min punten die er voor zorgen dat de keus erg persoonlijk word. We hebben er een paar uitgekozen die geschikt zijn voor het zoeken op het land:

 • De XP Deus 2 en ORX van XP zijn toch wel de meest verkochte top machines voor het zoeken in het binnenland. Door het gewicht, de snelheid en duurzaamheid zijn deze machines erg gewild voor het zoeken in het binnenland. De reactiesnelheid van de beste metaaldetectors van XP is gigantisch snel. Dit zorgt ervoor dat deze metaaldetectors erg goed metalen van elkaar kan onderscheiden. Het gewicht en de ergonomie heeft veel aandacht bij XP en biedt de gebruiker dan ook een kwaliteit en stabiliteit bij het zoeken.
 • De Quest Q35 of de Nokta Simplex zijn ook metaaldetectors die zeer geschikt zijn voor het zoeken op het land. Beide appraten hebben een akker programma en laat de gebruiker duidelijk horen wat er in de grond zit. Deze metaaldetectors zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk voor een grote doelgroep. Het is mogelijk om het ijzer volume duidelijk en goed in te stellen waardoor je een goede onderscheiding hebt.

Beste metaaldetector voor jou

Ben je benieuwd welke metaaldetector nu echt bij jou past, kom dan gerust langs in onze showroom en wij adviseren jou over de beste metaaldetector voor jouw avontuur. Ook kun je altijd contact met ons opnemen en wij staan voor je klaar!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!