De beste metaaldetector in het water - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
De beste metaaldetector om in het water te zoeken?

De beste metaaldetector om in het water te zoeken?

Door: Detect Metaaldetectors Reacties: 0

De beste Metaaldetector om in het water te zoeken?

Stranden en water zijn één van de populairste plekken om te zoeken zeker de drukbezochte. Met een metaaldetector zoeken op het strand of langs de waterkant is door het lossere zand makkelijker zoeken en levert vaak leuke vondsten op. Om in het water te zoeken langs het strand of dieper het water in heb je een waterdichte metaaldetector nodig. Welke waterdichte metaaldetector het beste bij jou past kan je in dit blog lezen.

Een waterdichte metaaldetector kopen. Waar moet je op letten?

Voordat je een waterdichte metaaldetector gaat kopen is het belangrijk om met een paar punten rekening te houden. Het is namelijk zo dat er verschillende soorten van ‘waterdichte’ metaaldetectors bestaan.

 • De meeste metaaldetectors hebben alleen een waterdichte zoekschijf. Het displaykastje (bedieningspaneel met scherm en knoppen waar je de metaaldetector instelt) is dan niet waterdicht. Met zo’n metaaldetector kan er dus in het water gezocht worden tot aan het bedieningskastje. Het mag niet in aanraking komen met water want dan zal het stuk gaan. Als je hiermee in de regen wilt zoeken , dan moet je een bescherm/regenhoesje gebruiken voor het displaykastje.
 • Dan heb je nog toestellen waarvan de zoekspoel waterdicht is en het displaykastje is spatwaterdicht. Daar bedoelt de fabrikant mee dat het displaykastje tegen de regen kan en ander spatwater maar het mag zeker niet onder water gedompeld worden, want dan gaat het zeker stuk.
 • Verder heb je de volledige waterdichte metaaldetectors. Zowel de zoekspoel en het displaykastje zijn waterdicht, met deze metaaldetectors kan er onderwater gezocht worden tot de diepte die er aangegeven is bij de specificaties van de onderwater metaaldetector waarmee je zoekt. De diepte varieert van ongeveer 1 meter t/m  5 meter. 
 • Een nieuwe trend is een handdetector voor het snorkelen of duiken. Met een duikmasker of bril snorkelen langs de waterkant en opzoek naar muntgeld of verloren sieraden. Je zou deze hand detector mee kunnen nemen op vakantie of kunnen gebruiken als pinpointer. 

De Nokta Makro Simplex + is een leuke instapper om mee in het water te zoeken!

Waar kan je zoeken met een Waterdichte Metaaldetector? 

Plekken waar er veel menselijke activiteit plaatsvindt zijn altijd goede plaatsen voor te zoeken met een metaaldetector. Vanuit vroeger gaan mensen al naar plekken waar ze kunnen zwemmen en recreëren op warme dagen. Het gebeurt met enige regelmaat dat mensen iets verliezen op het strand of in het water. Mensen verliezen dan vaak munten, sieraden en bijvoorbeeld telefoons die je met een onderwater metaaldetector kan opsporen. Wat zijn dan de populaire plaatsen om te zoeken met een waterdichte metaaldetector? 

 • Strand: is een populaire zoekplaats bij metaaldetector gebruikers. Als je op het nat zand wilt zoeken dan heb je een metaaldetector nodig hebben die de hoge mineralisatie van het zout aan kan. Wanneer je bij zoet water zoekt maakt dat niet veel uit. Zoet water stand is niet echt gemineraliseerd en is dus een vrij eenvoudig ondergrond om op te zoeken. 
 • (Zwem)vijvers: elke zwemvijver is een potentiële top locatie. Door de vele mensen die er komen en wel is er altijd wel wat te vinden in het zand of in het water. Je kan het je soms niet voorstellen wat je daar naar bovenhaalt. Weet je misschien een plek waar een oude vijver is? De kans is groot dat er heel vroeger al mensen kwamen zwemmen en je zou er dus oude spullen kunnen vinden.
 • Rivier of beek: je kan in een rivier of beek zoeken, of aan de kant, waar het water soms lager staat. Onder bruggen kan je doorgaans wel wat dingen vinden die mensen in het water hebben gegooid zoals bv. munten voor goed geluk of gestolen spullen. 
 • Zee: mensen verliezen tijdens het zwemmen in zee wel is wat muntgeld uit hun zakken van hun zwemshort en dames verliezen wel is een oorbel, halsketting, armband of ringen. In zee liggen er ook scheepswrakken en daar spoelt er heel af en toe wel is wat van aan wal. Als je echt diep in zee wilt zoeken, dan heb je een metaaldetector nodig waarmee je ook kan duiken.
 • Duiken: De meeste waterdichte metaaldetectors zijn bedoeld om mee te zoeken tot ongeveer 1 t/m 5 meter onderwater. Het kan natuurlijk zijn dat je dieper wil zoeken daarvoor heb je een speciale duikdetector nodig. Duikdetectors kunnen wel tot 65 meter + onderwater! Uiteraard heb je hier ook een duikcertificaat etc. voor nodig.

Duiken met een metaaldetectorDuiken met een metaaldetector (Nokta Makro Puls Dive)

Welke waterdichte metaaldetectors zijn er te koop? 

Er is een leuke assortiment metaaldetectors beschikbaar om mee te zoeken in het water. De metaaldetectors hieronder zijn geheel waterdicht en kunnen minimaal 3 meter onderwater. Steeds meer metaaldetector beschikken over de mogelijkheid om er mee in het water te zoeken. Dit is een selectie van de meest populaire waterdichte metaaldetectors. Let goed op bij het kopen waar u wilt gaan zoeken. Zout water of Zoet water maakt een groot verschil! 

Metaaldetectors om mee te waden

 • Quest X10 Pro waterdichte metaaldetector vanaf €239,95
  De Quest X10 Pro is een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudig te bedienen metaaldetector hierdoor geschikt voor alle gebruikers van jong tot oud, ervaren of onervaren. Hij beschikt over alle belangrijke functionaliteiten waaronder ijzer discriminatie, LED flashlight, display verlichting, voorwerp identificatie ID, volumeregeling en zelfs een pinpoint functie voor de exacte plaatsbepaling.
 • De Nokta Makro Simplex + Metaaldetector vanaf €299,- Het is ongelofelijk, maar dat kan met deze Nokta Makro Simplex+ detector! In combinatie met de vibratiefunctie zult u vele vondsten van onderwater naar boven halen. Op het geheel waterdichte display kunt u desgewenst de informatie over het object aflezen, alvorens deze op te graven. Ook na het zoeken kunt u de detector onder de kraan of douche gemakkelijk afspoelen. Een regenbui is ook geen enkel probleem voor de Simplex+. 
 • De Quest Q60 vanaf 599,- De Quest Q60 is een Multi frequentie metaaldetector(5 kHz - 14 kHz en 21 kHz) en is volledig waterdicht, zelfs tot op een diepte van 5 meter onderwater! De Q60 is inschuifbaar en heeft een digitaal display. 
 • De Equinox 600 en 800 vanaf 769,- Met de innovatie nieuwe multi-frequentie technologie (Multi-IQ) is de Minelab EQUINOX 800 metaaldetector een absolute aanrader voor elke zoeker! Geschikt voor elke grondsoort, gevoelig voor alle objecten, in elke situatie! De Minelab EQUINOX 800 is gemaakt voor de serieuze hobbyist maar ook zeker geschikt voor een nieuwe detectorist. Een zeer interessante metaaldetector met uitstekende prestaties! De Equinox is een populaire metaaldetector om mee in het water te zoeken. 
 • De AT serie van Garrett vanaf 699,-  De AT Pro, AT GOLD en de AT MAX zijn alle drie prima machines om mee in het water te zoeken. Geheel waterdicht tot 3 meter met voldoende instelmogelijkheden en een helder en duidelijk geluid. De keuze uit verschillende frequenties maakt dit een prima waterdichte metaaldetector. 
 • De Multi Kruzer van Nokta Makro vanaf 749,- De Makro Multi-Kruzer is een professionele Multi frequentie metaaldetector die over drie verschillende zoekfrequenties beschikt (5kHz, 14kHz en 19kHz) en daarnaast waterdicht is tot 5 meter onderwater! Dit maakt de Multi-Kruzer een multi-inzetbare detector geschikt voor vrijwel alle zoekdoelen- en omstandigheden.

Nokta Makro Simplex +

Nokta Makro Simplex +

Metaaldetectors om mee te duiken

 • De Minelab Excalibur IIDeze Metaaldetector is waterdicht tot 60 meter diep zodat duiken ook mogelijk is. Deze metaaldetector gebruikt de Broad Band Spectrum (BBS) technologie die verschillende frequenties tegelijk zendt en ontvangt. Hierdoor is het ook mogelijk om in zout water te zoeken.
 • De Quest Scuba Tector Zwart of Quest Scuba Tector Oranje -  De Scuba Tector is voorzien van Pulse Inductie detectie techniek dus kan ook perfect in zout water worden gebruikt. Tot 60 meter diepte inzetbaar en handig voorzien van Lithium accu. Tijdens het duiken gaat de Scuba Tektor automatisch over op de duikmodus.
 • De Nokta Makro PulsDive Geel of Nokta Makro PulsDiveof Zwart - De Nokta Makro Pulse Dive is een compacte inductie onderwater detector die tevens als pinpointer te gebruiken / om te bouwen is.
  De zoekfrequentie is 3kHz en de detector is waterdicht t/m 60 meter diepte.
 • De Quest Scuba Tector PRO - De Quest Scuba Tector Pro is de perfecte waterdichte handdetector om mee te nemen op vakantie. U kunt met de Scuba Tector Pro duiken tot een diepte van 60m onderwater en d.m.v de meegeleverde adapter kunt u eenvoudig een steel bevestigen waardoor het zoeken op het strand en op het land ook mogelijk is!

Wat heb je nodig om met een Waterdichte Metaaldetector in het water te zoeken? 

Het zoeken in het water is toch wel anders dan op het land. Je hebt een paar dingen nodig om succesvol te zoeken in het water. We hebben de meest voorkomende tools hieronder neer gezet. Begin goed met je zoektocht in het water want er is niks vervelender dan incompleet te starten. 

 • Een van de meest belangrijke tools is toch wel de waadschep. Ze noemen dit ook wel een scoop of zeefschep. Deze gebruik je om je target naar boven te vissen. Normaal zou je een gat graven met een schep maar dat word in het water wel erg lastig. Door de schep in het water heen en weer te bewegen valt het zand er uit en blijft het gevonden target over. De scheppen zijn te koop in verschillende afmetingen. Je kunt kiezen voor grotere of kleine gaatjes en er is keuze uit verschillende stelen. 
 • De hoofdtelefoon die je normaal op het land gebruikt werkt vaak niet als je de metaaldetector onder water gebruikt. De bluetooth of radio verbinding zal wegvallen wanneer je de metaaldetector onderwater houd. Voor de meeste metaaldetectors zijn er speciaal ontworpen waterdichte hoofdtelefoons te koop. 
 • Een vondsten tas voor in het water om je vondsten veilig te bewaren is ook wel handig. Je kunt je gevonden spullen niet zomaar in je broekzak steken en een normale vondsten tas is open aan de boven kant. De tassen voor in het water kan je afsluiten en hebben vaak kleine gaatjes waar door het water en zand er uit kan. 
 • Een duikpak, wetsuite of waad pak is zeker een aanrader wanneer je in het water wil zoeken met een metaaldetector. Het zorgt ervoor dat je warm en beschermt bent tijdens het langer zoeken in water. De water temperatuur is soms best koud en je zult afkoelen wanneer je langer in het water staat. Veiligheid en comfort is erg belangrijk.

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!