De beste Metaaldetector voor het zoeken naar goud?  - Detect Metaaldetectors
Menu
EUR
De beste Metaaldetector voor Goud?!

De beste Metaaldetector voor Goud?!

Door: Detect Metaaldetectors Reacties: 0

De beste Metaaldetector voor het zoeken naar goud? 

Niets laat je hart sneller kloppen dan het zien van goud! Wanneer je dit zeldzame gele metaal probeert te vinden heb je een metaaldetector nodig met een uitstekende gevoeligheid en een perfecte grondbalans! Als je een metaaldetector gebruikt zonder deze belangrijke kenmerken loop je mogelijk het goud onder je voeten mis. Uiteraard naast de juiste goud detector heb je wel een beetje geluk nodig.

Afhankelijk van jouw situatie en budget zijn er verschillende uitstekende gouddetectors om uit te kiezen. Tot de favorieten behoren de Minelab CTX-3030, Garrett AT Gold, de Fisher Gold Bug en de XP ORX en vele andere detectors in verschillende prijsklassen.

XP ORX metaaldetector met 24x13 Elliptische zoekschijf

De XP ORX met Elliptische zoekschijf is geschikt om te zoeken naar het fijnste goud.

Wat maakt een metaaldetector de "beste" voor goud?

Er zijn verschillende factoren die de prestaties van een metaaldetector beïnvloeden. Vooral wanneer je op zoek bent naar een metaaldetector die specifiek is voor goud. Een paar van deze factoren zijn de omgeving waarin je zoekt, de frequentie van de detector, de grondbalans functie en een paar andere metaaldetectorspecificaties. Lees verder voor een uitgebreide uitleg over hoe deze factoren van invloed zijn voor de effectiviteit van een gouddetector.

Omgeving

Een van de meest uitdagende aspecten van goud zoeken met een metaaldetector is de strijd met mineralisatie van de grond. Simpel gezegd, bodemmineralisatie is wanneer de grond een hoger ijzergehalte heeft dan andere bodems, met name in roodgekleurd vuil of zandgrond. Grondmineralisatie leidt tot signaalinterferentie, intermitterende signalen en verminderde detectiediepte. Dit kan voor hobbyisten een behoorlijk lastig punt zijn, vooral als ze een goedkopere metaaldetector hebben.

Gelukkig worden veel metaaldetectoren geleverd met grond balans functies die de mineralisatieproblemen minimaliseren. Veel detectoren hebben een automatische grondbalansfunctie en vele andere hebben ook een handmatige optie die je kunt aanpassen, afhankelijk van de grondcondities die je tegenkomt. De mogelijkheid om de grondbalans van jouw detector handmatig aan te passen is erg belangrijk. Aangezien goud zich in veel ijzerrijke grondcondities lijkt te bevinden, doe je er goed aan een gouddetector te kiezen waarmee je meer ijzer kunt uitfilteren.

Wanneer je een metaaldetector kiest die jij specifiek wilt gebruiken om naar goud te zoeken, let dan goed op de grondbalanceringsfuncties van elke metaaldetector. Aangezien veel goud wordt gevonden in zeer zwaar gemineraliseerde grond, is dit een zeer belangrijk kenmerk waar je op moet letten. Zoek naar een metaaldetector met uitgebreide grondbalans functies, zowel handmatig als automatisch, Het zal jou goed helpen bij het vinden van goud.

Minelab GPZ 7000 metaaldetector

De Minelab GPZ 7000 is een professionele metaaldetector geschikt voor het zoeken naar goud nuggets. 

Een Metaaldetector die gebruik maakt van VLF of PI?

Metaaldetectoren hebben een Very Low Frequency (VLF) of een Pulse Induction systeem (PI). Very Low Frequency (VLF)-machines werken door een continue golf de grond in te sturen en eventuele retoursignalen van metalen voorwerpen te ontvangen. Pulsinductiemachines (PI) sturen enkelvoudige pulsen de grond in en ontvangen retoursignalen van metalen voorwerpen. Beide machines werken anders, maar ze bereiken hetzelfde doel: het signaleren van metaal dat zich in de grond bevindt.

VLF-machines zijn de meest gebruikte metaaldetectoren, omdat ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan bodems en bodemgesteldheden. In gebieden die geen ongelooflijk hoge mineralisatie hebben, presteren ze over het algemeen erg goed. Met de juiste grondbalanceringsfuncties ingesteld op de juiste instellingen, kunnen detectoren met een zeer lage frequentie goed presteren, zelfs in gebieden met hoge mineralisatie. Bovendien zijn VLF-detectoren erg goed in het onderscheiden van ijzer en andere objecten die u misschien niet wilt vinden.

PI-metaaldetectoren kunnen ook worden gebruikt in een breed scala aan bodems en bodemgesteldheden. PI-machines worden vaak gebruikt in sterk gemineraliseerde bodems en zout water, omdat ze een consistente, zeer capabele detectiediepte en beperkte grondinterferentie bieden. Pulsinductiedetectoren worden ook vaak gebruikt bij het zoeken naar objecten onderwater, omdat het zand en de oceaanbodem vaak erg gemineraliseerd zijn. PI-detectoren zijn minder goed in het onderscheiden. Dat betekent dat u mogelijk veel stukken oud ijzer of andere metalen aan het graven bent die u niet wilt vinden.

Kiezen tussen een VLF- of PI-detector kan een uitdagende beslissing lijken, maar in veel gevallen zal beide uitstekend werken. Als u besluit een zeer laagfrequente metaaldetector aan te schaffen voor het goud zoeken. Zorg er dan voor dat u er een uitkiest met goede grond balans instellingen.

Welke Zoek/Werk frequentie voor het zoeken naar goud?

Als het gaat om metaaldetectors met een zeer lage frequentie (VLF), speelt de zoek frequentie van uw detector een belangrijke rol bij het bepalen hoe uw machine onder verschillende omstandigheden presteert. Over het algemeen worden veel metaaldetectors standaard geleverd met slechts één zoekfrequentie die af fabriek is ingesteld. Sommige modellen detectoren hebben instelbare frequenties, zodat u de frequentie die u gebruikt kunt aanpassen aan uw behoeften voor een bepaalde locatie.

Over het algemeen geeft een lage frequentie je de meeste diepte die mogelijk is. Het kan zijn dat er geen hele kleine goudklompjes worden opgepikt, wat een probleem kan vormen. Aan de andere kant zal een hoge frequentie je niet zoveel diepte geven. Het zou wel de kleinere goudklompjes moeten kunnen vinden die een lagere frequentie zou hebben gemist. Dit is duidelijk een uitdaging bij het vergelijken van detectoren, aangezien grotere diepte en gevoeligheid beide wenselijk zijn, maar ze zijn omgekeerd evenredig aan elkaar.

Hoe kunt u beslissen of u een hogere of lagere frequentie wilt voor uw VLF metaaldetector? Dit hangt eigenlijk heel sterk af van het gebied waarin u naar goud zoekt. Sommige gebieden hebben veel kleine goudklompjes, terwijl andere gebieden grotere goudklompjes kunnen hebben die dieper in de grond kunnen liggen. Een van de beste manieren om de kloof tussen lagere en hogere frequenties te overbruggen, is door een metaaldetector met meerdere frequenties aan te schaffen. Met instelbare frequenties kunt u de goudmetaaldetector programmeren op de best mogelijke combinatie van sterktes voor uw wensen.

Discriminatiefuncties van de Metaaldetector

Een vaak over het hoofd gezien aspect om te bepalen welke gouddetector voor u geschikt is, is het vergelijken van de verschillende discriminatiefuncties die door elke machine worden aangeboden. Hoewel veel metaaldetectoren op zijn minst enige elementaire ijzerdiscriminatie bieden, zijn er veel detectoren die dit echt maximaliseren. Als u puur naar goud wilt zoeken kan het hebben van een zeer laagfrequente metaaldetector met goede discriminatiemogelijkheden u tijd besparen. En bij goud zoeken is tijd geld!

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u een metaaldetector met uitstekende onderscheidingsfuncties krijgt, is door de beschrijving aandachtig te lezen over hoe de detector objecten discrimineert. Veel detectoren op instapniveau maken gebruik van slechts een paar standaard opties van discriminatie. Dat betekent dat u weinig opties heeft om te kiezen welke metalen worden gediscrimineerd en welke niet. Een van de beste onderscheidende kenmerken die je kunt hebben is een metaaldetector met een uitgebreide notch filter zodat je precies kunt zijn over welke soorten metaal je wilt negeren.

Een belangrijk kenmerk om op te merken is dat soms het gebruik van te veel van een discriminatie ervoor kan zorgen dat bepaalde goudsignalen niet op uw metaaldetector doorkomen. Omdat elke grondconditie nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, kan goud zich op elk moment anders op uw detector binnenkomen. Als u minder discriminatie gebruikt, is de kans veel kleiner dat u per ongeluk goud uit schakelt!

Handig om te kijken naar Waterdicht/weerbestendige Metaaldetector:

Onderwater metaaldetectors kunnen soms een grote aanwinst zijn. Bijvoorbeeld banneer u wil gaan zoeken in  rivieren, beken, meren of zelfs de zee. Hoewel de aanschaf van een waterdichte metaaldetector met een waterdichte zoekspoel misschien vooraf duurder kan zijn, zou het u in de toekomst serieuze mooie vondsten kunnen opleveren. Het kan een lastige keuze zijn om te beslissen of u wel of niet op zoek bent naar een waterdichte metaaldetector.

Een van de beste manieren om erachter te komen of u een waterdichte metaaldetector of alleen een weerbestendige metaaldetector moet kopen, is na te denken over waar u normaal gesproken naar zoekt. Maak een lijst van alle plaatsen waar je de afgelopen jaren bent gaan zoeken. Als veel van deze situaties betrekking hebben op situaties waarin u zich in de buurt van water bevindt, moet u zeker overwegen een waterdichte machine aan te schaffen. Bedenk eens, als je veel goud vindt vlak naast een beek, is de logische volgende stap om in de beek te zoeken. Als je geen waterdichte metaaldetector hebt, is dit niet mogelijk.

Wat betreft weerbestendige metaaldetectoren, veel moderne metaaldetectoren hebben in het algemeen verschillende gradaties van weersbestendigheid. De exacte water- of weersbestendigheid kunt u vinden in de beschrijvingen van de metaaldetectoren, let hier dus altijd goed op.

XP DEUS 2 FMF 22 RC WS6 metaaldetector complete set | Met 22 cm FMF  zoekspoel | SW10268.2

Tip: Een goede waterdichte en weerbestendige metaaldetector geschikt voor goud is bijvoorbeeld de XP Deus 2 Metaaldetector FMF

Welke Zoekspoelkeuzes kan je maken?

Als het gaat om zoekschijven, kan het aantal opties soms duizelingwekkend zijn. Er zijn niet alleen verschillende vormen en maten zoekspoelen, maar elk van hen heeft een ander doel met betrekking tot prestaties, object type en gronddekking. Er zijn veel keuzes om door te nemen voordat u de perfecte zoekspoel voor uw behoeften kiest voor het goudzoeken.

De eerste grote beslissing die u moet nemen bij het kiezen van een zoekspoel voor een VLF-detector, is of u een DD-zoekspoel, Elliptische of een concentrische zoekspoel wilt. DD-zoekspoelen worden zo genoemd omdat ze lijken op twee D's rug aan rug. DD-spoelen zijn uitstekend in het doorsnijden van hoge mineralisatie in de grond, omdat de interferentie zich over het hele oppervlak van de spoel verspreidt. Bovendien zijn DD-spoelen uitstekend geschikt voor het af zoeken van veel grond, omdat hun grote oppervlak u kan helpen veel sneller veel meer grond af te zoeken.

De andere optie die je hebt als je geen DD-spoel wilt, is een concentrische spoel. Concentrische spoelen zijn vaak beter in het onderscheiden dan DD-spoelen van relatief grote afmetingen. Concentrische spoelen zijn er in ronde of elliptische vormen, elk met zijn eigen specifieke gebruik. Het enige echte verschil tussen ronde en elliptische concentrische spoelen is hun zoekstijl. De elliptische spoel kan meer terrein bestrijken en kan ook gemakkelijker zijn om te zoeken in gebieden waar je niet veel ruimte hebt om de zoekspoel te zwaaien, omdat de smalle voorkant meer toegang mogelijk maakt.

Als je eenmaal hebt gekozen tussen een DD-zoekspoel en een concentrische zoekspoel voor goud zoeken, moet je de grootte van de gewenste zoekspoel bepalen. Grote zoekspoelen zijn de beste keuze wanneer u zoveel mogelijk grond probeert te bestrijken. Ze zorgen ook voor meer diepte. Grote zoekspoelen kunnen minder precies zijn. Dat betekent dat kleinere objecten kunnen worden overgeslagen door een grotere spoel. Aan de andere kant kan een kleinere zoekspoel een grotere gevoeligheid hebben, waardoor u kleinere objecten kunt vinden.

Bovendien zijn kleine zoekspoelen zeer effectief in gebieden waar veel afval is. Kleine spoelen scanner met een zwaai minder grond af en geven ook niet helemaal de detectiediepte die je zou kunnen krijgen van een grotere spoel. Houd er rekening mee dat kleinere zoekspoelen over het algemeen gemakkelijker te gebruiken zijn met de pinpoint-modus van de detector. Het lokaliseren met grotere zoekspoelen is gemakkelijk te doen het vergt alleen wat oefening.

Welke spoel u ook kiest, zorg ervoor dat er een beschermkap bij zit. Zoekspoelen kunnen gemakkelijk worden beschadigd en de beschem kap helpt uw schijf beschermd te houden!

Voor welke Metaaldetector Prijs klasse zou je kunnen kiezen?

Welke buyers guide zou compleet zijn zonder een van de belangrijkste keuzes namelijk de prijs van de detector? Zoals in de meeste gevallen, krijgt u zeker waar u voor betaalt als het gaat om metaaldetectoren. Hoewel je misschien allerlei geweldige metalen voorwerpen en goud kunt vinden met een goedkopere metaaldetector, kan een hogere prijsklasse je een aantal geweldige functies geven waarmee je nog veel meer kunt vinden!

Machines op instapniveau zijn een geweldige manier om in de hobby te komen en een echte schattenjager te worden met een minimale investering. Je kunt een aantal echt coole en waardevolle items vinden met een detector op instapniveau. Gouddetectoren op instapniveau hebben vaak een zekere mate van grond balancering, object-ID, diepte-indicatoren, lokalisatiemogelijkheden en enkele degelijke ferro-metaaldiscriminatiefuncties.

Mid-level machines zijn een goede plek voor hobbyisten die geen fortuin willen uitgeven, maar toch een machine willen met meer functies en betere prestaties. Grond balancering is vaak instelbaar, er zijn een aantal krachtigere discriminatiefuncties en sommige van deze machines hebben zelfs instelbare frequenties. Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel mid-level detectoren tot op zekere hoogte waterdicht zijn!

High-end machines zijn het neusje van de zalm als het gaat om metaaldetectoren. Krachtige prestaties, een groot aantal functies en een uitstekende balans en afwerking maken deze metaaldetectoren een must-have voor iedereen die een die-hard schatzoeker. De hoogwaardige metaaldetectoren bieden uitstekende grondbalansfuncties, professionele discriminatieniveaus en krachtige diepte en gevoeligheid. Deze detectoren kosten misschien wat meer, maar de hoeveelheid die je met deze machines kunt vinden is het prijs kaartje soms meer dan waard! 

Minelab Gold monster 1000 metaaldetector goud

De Minelab Gold Monster 1000 is een Metaaldetector geschikt voor het zoeken naar Goud! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!